Emil Stjernvall-Walleenilta

Tietoka dokumentista

Tietoa
1.4.1863
Pvm kommentti: 
Myös 13.4.1863
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

Pietarissa 1./13.4.1863

 

Suuresti kunnioitettu Herra Kanslianeuvos! 

 

Kiirehdin ilmaisemaan erinomaisen suuren tyytyväisyyteni Herra Kanslianeuvoksen nimittämisestä Senaattoriksi, koska en pidä sitä pelkästään Armollisen Valtiaamme ja Suuriruhtinaamme oikeu­denmukaisena ratkaisuna isänmaan palveluksessa ansioituneen miehen palkitsemiseksi, vaan myös varmana lupauksena hyödyllisistä tuloksista, joita tuottaa selkeä ymmärrys kaikesta, mikä edistää maan todellista etua.

En ansaitse vähintäkään kiitosta tästä nimityksestä, koska olen vain – muiden mukana – ollut täyttämässä kallisarvoista velvollisuuttani esittää asiat totuudenmukaisesti valtaistuimen edessä. Herra Senaattori saa kiittää omaa kyvykkyyttään tästä tapahtumasta, ja me täällä yhdymme maan iloon siitä miellyttävästä kokemuksesta, että näemme erinomaisen kyvyn tulleen vakauttamaan ja lujittamaan maan ylintä johtoa.

Finanssiemme tila on huolestuttava; ne vaativat tiivistä huomiota, mutta niiden hoitaja on nyt estynyt tätä tehtävää hoitamasta. Herra Senaattorilla on jo heinäkuun 1. päivään mennessä tilaisuus perehtyä lähemmin niiden monimutkaiseen tilanteeseen ja harkita, mitä voidaan tehdä maan hallinnon tämän sangen tärkeän osa-alueen järjestämiseksi. Odotan hyvin toiveikkaasti Herra Kanslianeuvoksen tätä hallinnon haaraa koskevan selkeän käsityskyvyn vaikutuksia ja olen edelleenkin täydellisintä kunnioitustani vakuuttaen

Suuresti kunnioitetun Herra Senaattorin

nöyrin palvelija

Em. Stjernwall

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: