Carl Johan Jägerhornille

Editoitu teksti

Suomi

27.6.1865

 

Jalosukuinen Herra Esittelijäsihteeri 

 

Hyväntahtoisen lupauksenne mukaisesti toivon saavani luettelot tapahtumista.

Olkaa ystävällinen ja kertokaa minulle myös, mitä on saapunut Vaasan ja Oulun lääneistä, miten pitkälle on päästy kylvösiemenen toimittamisessa Jyväskylään, ja sitten aikanaan, miten Kuopion kuvernöörin huutokaupat ovat onnistuneet. Näiden viimeksi mainittujen osalta pelkään pahinta.

Anteeksi, etten löytänyt luetteloa toimituskunnalle kuuluvista asioista. Selvitellessäni papereitani edellisenä iltana minulla oli tuo asiakirja kädessäni, mutta en pystynyt mitenkään muistamaan, mihin sen panin, kun en löytänyt sitä siitä pinosta, johon se kuului. Tulen varmaankin kaupunkiin heinäkuun alussa – jolloin voin saada asiakirjan.

Mihinkään järjestelyyn ryhtyminen toimituskunnassa ei uskoakseni ole järin viisasta. Valitusasioista ja tehtaiden toimiluvista, yhtiöjärjestyksistä ym. olisi hyvä päästä eroon 1. osastossa. Mutta jos siirrämme ne 2. osastolle, meidän on varmaankin annettava sinne kaupan päälle protokollasihteeri. Tämä taas jättäisi pöytäkirjojen laatimisen taakan yksinomaan kopistien niskoille.

Maalle päästyäni olen ollut kehnossa kunnossa ja joutunut pysyttelemään huoneessani. Sielukin sairastuu, kun säät ja sato-odotukset näyttävät kehittyvän murheelliseen suuntaan.

Odotan tänään ensimmäistä postia turhaan vielä klo 5 ip.

Kunnioittavasti ja ystävyydessä

Jalosukuisen Herra Esittelijäsihteerin

nöyrin palvelija

Joh. Vilh. Snellman

 

Pihlgren huolehtii postistani. Kaksi kertaa viikossa – tarvittaessa kolme. Maanantaisin ja perjantaisin paketit jätetään Finnsin, keskiviikkona Nummelan kestikievariin. Olkaa ystävällinen ja muistuttakaa tästä vielä tiukasti varmuuden vuoksi.

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: