Johan Jakob Nervanderilta

Editoitu teksti

Suomi

21.11.1845

 

Kelpo Veljeni, 

 

huomannet vähitellen, että olet saanut minusta niin ahkeran kirjeenvaihtotoverin, että ehdit tuskin lukea läpi epistoloitani. Aihe päivän kirjeeseen on liitetty oheen. Toimi sen kanssa niin kuin parhaaksi näet. Sijoita se lehteen joko minun artikkelinani nimimerkillä Nvr – tai miten haluat, jos arvelet loppusointua koskevien pohdiskelujeni pitävän vettä. Voit käyttää käännöksinä niitä variantteja, joista eniten pidät.

Olen saanut kuulla, että nuori lääketieteen lisensiaatti v. Haartman hakee Aleksanterin stipendiä, ja näin ollen se matka-apuraha, jonka hän olisi muussa tapauksessa saanut kanslerin varoista, on jälleen käytettävissä. Hanki nyt ajoissa kiinnitys siihen; esitä anomuksesi kuitenkin varmuuden vuoksi siinä täsmentämättömässä muodossa, jota kehotin Sinua käyttämään.

Koko lääketieteellinen tiedekunta on hylännyt Wirzénin opinnäytteen, ja se saanee yhtä yksimielisen tuomion konsistoriltakin. Hän kuuluu kuitenkin saaneen matka-apurahan kanslerin varoista, ja käy niin merkillisesti, että hän matkustaa valmistautuakseen sellaiseen virkaan, jota hän ei menneisyytensä ja juuri esittämänsä opinnäytteen takia voi koskaan saada.

Sano pikku rouvallesi terveisiä

alttiilta ystävältäsi

J. J. Nervanderilta

 

Berndtson julkaisee uuden kalenterin nimeltä Necken.

PS Ellet halua käyttää Hällströmin nekrologia, ole hyvä ja palauta minulle käsikirjoitus, joka on samalla konseptini ja siis ainoa omistamani tämän tekstin kappale. Jos se häviäisi, alettaisiin puhua, etten halunnut painattaa Ukolle pitämääni ylistyspuhetta ja olen sen takia muka hävittänyt käsikirjoituksen.

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: