Hanna Snellmanille

Editoitu teksti

Suomi

Pietari 17.12.1864

 

Hanna lapsi! 

 

Kotimatka alkaa vähän huolestuttaa, nimittäin mahdanko ehtiä täältä jouluksi. Toivottavasti kuitenkin pääsen. Mutta en missään tapauksessa ehdi ennen lauantaita.

Saat ottaa joulurahoja pojille ja itsellesi. Miettikää tarkoin paljonko tarvitsette. Kaikkien pitää kirjoittaa kulunsa muistiin.

Osta huivit tai jotain sellaista piioille; lisäksi kukin saa 3 ruplaa. Pojat voivat keksiä jotain Winbergille. Joulukuusen saatte koristaa, jos tahdotte.

Käske Ferlmaneilla että lähettää ne kynttilänjalat joita ostin neljä kappaletta – haarakkaita.

Ota toki selvää pikku Mimmistä ja kutsu hänet jonakin iltana. Osta hänen mammalleen 5 naulaa kahvia ja 5 naulaa sokeria – lisäksi vähän riisiryyniä. Antakaa joillekin köyhille leipää, kynttilöitä, lihaa ja ryyniä.

Lähetin avaimen kenraalikuvernöörin kuriirin matkassa. Rahat ovat piirongin laatikossa komeron yläpuolella. Saat ottaa sieltä mitä tarvitset – ja maisterille 50 ruplaa, jotka taittelet sievästi paperin sisään ja käsket Hinnin viedä ne papalta hänelle.

Leipokaa tarpeeksi joululeipää. Forsténille ja rouva Claësonille lämmintä leipää avokätisesti. Samoin torttuja. Pidä huoli, että kaikki on tehty valmiiksi perjantaina, niin että teillä on lauantaina lepoa ja rauhaa. Jos Lagit haluavat tulla jouluaattona, se olisi mukavaa.

Minä kirjoitan tai sähkötän kyllä, jos ehdin tulla ajoissa.

Luoja olkoon teidän kanssanne.

J. V. S:n

 

Osta: kaikille pojille linkkuveitset joissa reikä narua varten, puntti lyijykyniä, 4 kpl kynänvarsia – hyviä, penaalit Villelle ja Kallelle, työkaluja Hinnille ja Jannelle.

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: