Anders Henrik Snellmanille

Editoitu teksti

Suomi

H:ki 4.7.1876

 

Rakas Hinni. 

 

Kiitos rakkaasta kirjeestäsi, niin ikävää kuin onkin, että Sinun täytyy jäädä sinne niin pitkään. Minulla ei nykyisin ole mitään käsitystä siitä, milloin voit tulla.

Protokollasihteeri Forssman on itse kirjoittautunut virkaan. Hän on iäkkäähkö mies, luultavasti ei kovinkaan ylennyt senaatissa. On ensin ollut kanslistina johtokunnassa, mutta ohitettiin, kun Trapp ylensi vanhan ryyppytoverinsa Elfvingin sihteeriksi. Hänen nykyinen virkansa on hyvitystä.

Kallelta olen saanut kaksi kirjettä. Hänen osoitteensa on: Galitsinan asema. Hatakka – jälkimmäinen kestikievari, jossa hän asuu, esiintyy Alfthanin kartalla. Tuntuu viihtyvän hyvin. Hänellä on suuri suo vaaitettavana. Hän on paikalla kahden apulaisen ja kahdeksan työmiehen ylipäällikkönä. Hänellä on myös kassa hallussaan, ja se huolestuttaa minua.

Danskarbyssä kaikki hyvin. Ville on ampunut 14 haahkaa ja on vallan tyytyväinen. Janne on yhä täällä, hoitaa Morgonbladetin.

Olin läsnä näyttelyn avajaisissa – kutsuttuna kuten Hannakin, joka ei kuitenkaan halunnut matkustaa minun kanssani. Olin nimittäin maalla 23.–29., jolloin minun oli tultava kuukausikokoukseen.

Sen että toimittajatoukat raukat ovat rynnänneet turkkilaiskoiran kitaan Sinä näet kai pääkirjoituksista tämän ohessa.

Luoja olkoon kanssasi. Hellä isäsi.

J. V. S:n

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: