Pietari Hannikaiselta

Tietoka dokumentista

Tietoa
3.12.1845
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

Viipuri 3.12.1845

 

Korkeasti oppinut Herra Rehtori! 

 

Olen lähettänyt tämän päivän postissa Maamiehen Ystävän toimitukselle paketin, joka sisältää ensi vuoden Kanavan näytelehtiä, mutta kun en tiedä, pitääkö mainittu toimitus soveliaana näytelehden jakamista oman lehtensä mukana, olen ottanut vapauden kääntyä Herra Rehtorin puoleen nöyrästi anoen, että näytelehteä voitaisiin siinä tapauksessa levittää Saiman seuraavan numeron mukana.

Koska olen koko kesän ja osan syksyä ollut tiiviisti maanmittaustehtävissä kentällä enkä saanut ketään auttamaan minua sillä aikaa Kanavan toimitustyössä, ei ole todellakaan ihme, että jo muutenkin heikko lehti oli kuolemassa aineiston puutteeseen. Olen kuitenkin hyvin kiitollinen Saimalle sen lehdelle suomasta lempeästä käsittelystä. Toivon saavani ensi vuonna enemmän aikaa kirjallisiin puuhiin, joten olen päättänyt laajentaa Kanavaa ja pyrin samalla hankkimaan sille hinnanalennuksen avulla lisää yleisöä.

Olen mm. juuri kääntämässä ja muokkaamassa nuorten lakimiesten kirjoituksia suomeksi, missä työssä muuan taitava lakimies avustaa minua neuvoillaan.

Judénin äskettäin toimiluvan saanut kirjapaino aloittanee toimintansa ensi kesänä. Lupaa uudelle Suomalaiselle kirjallisuusseuralle ei ole vielä saapunut.

Toivoen saavani anteeksi sen, että olen tuntemattomana ottanut vapauden kirjeenvaihtoon, minulla on kunnia merkitä olevani täydellisintä kunnioitustani vakuuttaen

Korkeasti oppineen Herra Rehtorin

nöyrin palvelija