Johanna Lovisa Snellmanille

Editoitu teksti

Suomi

H:ki 4.7.1847

 

Oma hyvä Rakkaani! 

 

Jälleen vain pari sanaa hellien terveisteni kanssa Teille.

Vaatekangas on kauneinta mitä täältä saa. Pikku kolttu on kaikkein paras ja tuottaa varmaan hyvälle pikku vaimolleni yhtä paljon iloa kuin minulle. Harmaa kangas on Callelle samoin minun sydämelliset isälliset terveiseni ja kehotukseni, että hänen käytöksensä tuottaisi minulle iloa, kun viimein palaan. Kengät olivat luultavasti liian isot, mutta ne voi korjata helposti.

Minulla on lisää hyviä ystäviä täällä, Fredrik Ehrström ja Maist. Backman, jotka molemmat lähettävät sydämellisiä terveisiä. Me söimme tänään yhdessä päivällistä Kaivohuoneella. Kumpainenkin Emma oli mukana ja joukko vanhoja ystäviä, jotka kaikki Asessori Rabben ehdotuksesta joivat Sinun maljasi. Sen viisitoista kertaa minä muistutin isoa Emmaa, joka oli minun naapurini, Sinusta, oma rakas Kultani, ja ajattelin, miten iloisen hämmästynyt sinä olisit ollut tuossa suuressa salongissa, kauniin musiikin soidessa, noin 200 hengen suuressa seurueessa, kovin monien ystäviemme joukossa.

Eilen olin Tengströmeillä. Kaikki lähettivät lämpimiä terveisiä. Tengström heittää hyvästit vasta syyslukukauden lopussa. Sen tähden minä tulen tänne keväällä, ja silloin te molemmat olette mukana.

Huomisaamuna varhain me nousemme höyrylaivaan. Meille kuuluu pelkkää hyvää. Suokoon Jumala Teille terveyttä ja hyvinvointia.

Näkemiin rakas pikku vaimoni. Suutele omiamme puolestani Sinun

oma Snellmanisi.

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: