Israel Hwasserilta

Tietoka dokumentista

Tietoa
14.6.1836
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

Korkeasti oppinut Herra Maisteri!

 

Sen arvostelun Atterbomin teoksesta ”Studier” jne., jonka Herra Maisteri minulle lähetti, on Literatur Föreningens Tidning hyväksynyt, ja se julkaistaan luultavasti seuraavassa tai sitä seuraavassa numerossa. Herra Maisterin lupaama Skandiaan tarkoitettu kirjoitus otetaan vastaan mielihyvin, ja se julkaistaan saapumisensa mukaisessa vaiheessa ja mahtuu luultavasti vuoden kolmanteen vihkoon, jos se nimittäin lähetetään tänne lokakuussa, ja neljänteen, jos se tulee myöhemmin.

Toimituksen puolesta kiitän Herra Maisteria sydämellisesti siitä, että Herra Maisteri haluaa ottaa osaa meidän töihimme. Minua ilahduttaa mitä suurimmassa määrin erityisesti se, että näen jonkin merkin kirjallisten yhteyksien kasvusta niiden molempien yliopistojen välillä, joissa olen ollut virassa ja joiden kummankin menestys ja maine kiinnostavat minua sitäkin enemmän, kun ehkä selvemmin kuin moni muu käsitän, miten merkittävää on, että ne pitävät asiaansa yhteisenä.

Pyytäen esittämään ystävälliset terveiseni kaikille niille, jotka antavat niille jonkinmoista arvoa, minulla on kunnia jatkuvasti olla

Korkeasti oppineen Herra Maisterin nöyrin palvelija

Isr. Hwasser

Upsalassa 14.6.1836

 

PS Lehdessä ei varmaankaan nyt tarvita mitään vastausta, joka koskisi Skandiaan tulevaa kirjoitusta. Jos Herra Maisteri lähettää minulle arvostelun julkaisemisen jälkeen valtakirjan siihen, nostan ja lähetän Titulukselle sen pienen palkkion, joka siitä Titulukselle maksetaan.