Georg von Alfthanilta

Tietoka dokumentista

Tietoa
23.7.1864
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

Oulussa 23.7.1864

 

Suuresti kunnioitettu Herra Senaattori. 

 

Päivän postissa saapui senaatin lupa luovuttaa lainaksi 750 tynnyriä rukiin kylvösiementä, mutta kun mitään ei mainittu siitä, saataisiinko osa tästä määrästä (250–300 tynnyriä) kuljettaa meritse Kemiin, minun on ollut mielestäni pakko ryhtyä tähän omin valtuuksin, kuitenkin sillä tavalla, että lainanottajat saavat itse maksaa kuljetuskustannukset (2 markkaa tynnyriltä).

Mahdollisuudet hyvään satoon näyttävät edelleenkin lupaavilta; muutamien viileämpien öiden (+8 Celsiusta) jälkeen säät ovat jälleen mitä lämpimimmät; tällä perusteella toivon ja pidän varmana, että rahvas voi käyttää tämän vuoden viljaa kylvösiemeneksi. Tyrnäväläisten pyynnön saada 1 200 (!) tynnyriä ruista siemenviljaksi olen tuimasti torjunut tästä syystä sekä sen takia, että he ovat vanhastaan pahasti velkaantuneita.

Lähden huomenna matkalle Kemin, Rovaniemen ja Kittilän kautta Inarin Lappiin enkä palaa Ouluun ennen kuin suunnilleen 15. elokuuta. Vanha ja kokenut Pentzin vastaa kyllä siitä, mitä tänä aikana voi tapahtua, ja jos meitä jälleen kohtaisi kato, mistä Jumala varjelkoon, silloin on vielä kylliksi aikaa tarvittaviin toimiin.

Todellista kunnioitustani ja vilpitöntä alttiuttani vakuuttaen minulla on kunnia merkitä olevani

Suuresti kunnioitetun Herra Senaattorin

nöyrin palvelija

G. Alfthan

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: