Conrad Hernmarckille

Editoitu teksti

Suomi

Helsingissä 16.6.1851

 

Herra Conr. Hernmarck 

Kristiinankaupunki

 

Viitaten kuuliaiseen kirjeeseeni tämän kuun 13. päivältä liitän oheen Forssan [puuvillakehräämön] hinnastot, jotka viimeksi unohtuivat kirjettä sinetöitäessä, ja pyydän anteeksi tätä tapahtunutta virhettä.

Hra Kingelin ei saanut täältä mitään hintasuositusta vähittäismyyntiä varten, vaan sovittiin, että hinnat pidetään samassa suhteessa tukkumyyntihintoihin kuin viimeksi.

Kiertokirjettä hintojen alentamisesta ei ole lähetetty, vaan siitä tiedotetaan nyt vähitellen sitä mukaa kuin tilauksia tulee.

Tilauksien tulo näyttää hieman hidastuneen. Myynti täkäläisestä myyntivarastosta jatkuu kuitenkin hyvänä. Numeroista 18 & 20 on edelleenkin ollut pulaa sekä täällä että Forssan tehtaalla. Päivän postissa lähtee jälleen näitä numeroita koskeva tilaus.

Liikeasioissa ei ole tapahtunut mitään erityistä. Ilmaantuneet asiat on hoidettu oikeaan aikaan ja toivoakseni konttorin herrojen kaupallisen kokemuksen pohjalta myös oikealla tavalla.

Jos kauppaneuvos Borgström olisi sattumalta unohtanut mainita asiasta, voin ilmoittaa hänen muistionsa perusteella, että viimeiset hänet Hampurista tavoittavat kirjeet lähtevät huomispäivän postissa – sen jälkeen heinäkuun 3. päivään asti ne lähetetään Lontooseen.

Aiheetta enempään edelleenkin suurinta kunnioitustani vakuuttaen

Joh. Vilh. Snellman

 

Broms & Co:lta saapunut kirje ohessa.

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: