Carl Zuhrilta

Tietoka dokumentista

Tietoa
30.8.1867
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

Tampereella 30.8.1867

 

Senaattori & Ritari

Jalosukuinen Herra Joh. Vilh. Snellman

Helsinki 

 

Saatuani kunnian ottaa vastaan Herra Senaattorin kunnianarvoisan kirjeen tämän kuun 27. päivältä, minulla on täten kunnia ilmoittaa, että ne näytteet erilaisista kapeista kankaista, jotka jonkin aikaa sitten luovutin hra Wahrenille, ovat peräisin Suomessakin hyvin tunnetulta pietarilaiselta palttina- ja purjekangaskauppiaalta hra F. Bogdanovilta, joka myy tällaista tavaraa – kauppanimeltään ”crash” – vuosittain suuria määriä pääasiassa Pietarissa toimiville englantilaisille kauppahuoneille, jotka puolestaan vievät nämä palttinat Englantiin ja Amerikkaan!

Jos tällaisia kankaita todellakin saataisiin tässä maassa aikaan myytäväksi niillä hinnoilla, jotka näytteiden yhteydessä on ilmoitettu, olisi varmaankin parasta pyrkiä välttämään pietarilaisia välikauppiaita ja hankkimaan suurin mahdollinen hyöty tällaisesta liiketoiminnasta myymällä tuotteet Englantiin suoraan!

Matkustan luultavasti Pietariin varsin pian ja kauttakulkumatkallani aion, jos tämä minulle hyväntahtoisesti suodaan, käydä Herra Senaattorin puheilla siltä varalta, että voisin ehkä vielä tuonnempanakin olla hyödyksi kyseessä olevan asian järjestämisessä!

Suurinta kunnioitustani vakuuttaen minulla on kunnia edelleenkin olla

Herra Senaattorin nöyrin palvelija

Carl Zuhr

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: