Axel Wilhelm Wahrenilta

Tietoka dokumentista

Tietoa
17.10.1867
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

Forssassa 17.10.1867

 

Jalosukuinen Herra Senaattori! 

 

Venäläisistä rohtimista valmistetut näytteet ovat nyt valmiita ja käy ilmi, että niistä voidaan edullisesti valmistaa peitekangasta, josta voidaan toivoa saatavan se hinta, joka Hampurissa tällaisesta tavarasta tunnutaan vaadittavan, ja jos sitä käsitellään oikealla tavalla, siitä voidaan valmistaa muitakin tavaroita, mutta karkeaksikaan pyyhekankaaksi se ei ole hyvää, sillä se hankaa liian voimakkaasti.

Olen saanut hra Zuhrilta tiedon, että parempia, mutta kalliimpia näytteitä on pian odotettavissa, niistä voitaneen tehdä pyyhekangasta.

Ulkomaisista näytteistä saapuvat nyt kaikki pian ja mahdollisuudet saada sitä [pyyhekangasta] niistä eivät ole huonot, eniten toivon saavani kaiken kuntoon ja uskon voivani olla Helsingissä ensi viikolla pyytääkseni neuvottelua Herra Senaattorin kanssa siitä, miten on toimittava, jotta joitakuita vientikauppiaita saataisiin kiinnostumaan asiasta.

Kirjoitin tänään kauran jauhamisesta hienoksi muutaman rivin, jotka aioin tuoda mukanani Helsinkiin, mutta kun nyt olin merkinnyt tämän tähän, juolahti mieleeni, että asia saattaisi kiinnostaa Herra Senaattoria, mistä syystä lähetän opukseni – näytteet, joihin siinä viitataan, tuon mukanani.

Toivoen, että Hra Senaattori suo minulla anteeksi sen, että niin usein käytän Hra Senaattorin aikaa, allekirjoitan olevani

Suurinta kunnioitustani vakuuttaen

nöyrin palvelija

A. W. Wahren

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: