Anders Henrik Snellmanille

Tietoka dokumentista

Editoitu teksti

Suomi

H:ki 21.4.1876

 

Rakas Hinni. 

 

Kiitos viime kirjeestäsi. Minua ilahdutti, että takki tuntui lämpimältä. Miten on viulun laita? Joko minä kysyin siitä? Soiko se, ja onko Sinulla aikaa hoitaa sitä?

Meillä on täällä ollut vähän huolia. Villellä on ollut hermokuume jo 12–13 päivää, tosin niin lievä, että hän on levännyt peiton päällä ja välillä noussut istumaan. Nyt se näyttää Luojan Kiitos olevan menossa ohi. Mutta aika heikko hän on ja syö vielä niukasti.

Jannekin on sairastellut pari kolme päivää. Saa nähdä, mitä siitä kehkeytyy. Ei luultavasti pahaa sairaskohtausta, kun alku on noin epämääräinen.

Kuten tiedät, kaikki tällainen huolestuttaa minua, kun kukaan muu ei ymmärrä pitää mistään huolta. Lisäksi minulla oli pari päivää reumatismia oikeassa polvessa, niin että liikkuminen oli vaivalloista ja oli pysyteltävä sisällä. Nyt se on toennut Apodeldocsonin avulla.

Sain terveisiä Valtioneuvos Arppen kautta, mutta kun hänestä ei ikinä saa mitään irti.

Kesäksi ei ole järjestetty vielä mitään. Pojat märisivät Danskarbytä vastaan, joka oli tyhjillään viime kesänäkin. Niinpä luovuimme siitä. En tiedä mihin nyt ryhdymme, se riippuu kai Sinun kesästäsi. Pojat saavat joka tapauksessa lähteä Lappiin.

Luoja olkoon kanssasi! – hellä isäsi

J. V. S:n

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: