Platon Rokassovskille, konsepti

Tietoka dokumentista

Tietoa
30.12.1865
Pvm kommentti: 
Pvm ei ole tarkka
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

Jalosukuinen Herra Paroni

Teidän Ylhäisyytenne

 

Maaliskuun/huhtikuun [päivämäärä puuttuu] päivän kirje, jolla Teidän Ylhäisyytenne on erinomaisen hyväntahtoisesti kunnioittanut minua, on juuri saapunut käsiini.

Jätän nöyrimmin Teidän Ylhäisyytenne harkittavaksi, voitteko puoltaa herroille Ch. Heine ja Charles v. Fehleisen jotakin keisarillista armonosoitusta.

Herra v. Fehleisen on sangen miellyttävä mies, ja hän on nähnyt paljon vaivaa palvellakseen meitä Pietarissa käymissämme neuvotteluissa. Pankkiiriliike Salomon Heine on todellisuudessa suhtautunut pikemminkin torjuvasti ja perii palveluksistaan aina hyvän hinnan.

Jos Frankfurt am Mainissa toimivan M. A. von Rothschildin pankkiiriliikkeen johtaja, joka pyysi herra valtiovarainministerin välityksellä itselleen uutta kunniamerkkiä, on sen jo saanut, on eduksi, että myös herra Ch. Heinelle armollisesti suodaan sellainen. Jos taas merkkiä ei ole myönnetty, paroni v. Rothschild, joka varsinaisesti hankki Hypoteekkiyhdistykselle sen tarvitseman lainan, vaikka myös hra Heinellä oli osuutta asiaan, loukkaantuisi varmaan hyvin syvästi. Ja tuollaisen raharuhtinaan närkästyttäminen on haitallista.

 

 

Vertailu