Pöytäkirja Kuopion tyttökoulun hallituksen kokouksesta 9.5.1849

Editoitu teksti

Suomi

Pöytäkirja Kuopion tyttökoulun kokouksesta 9. maaliskuuta 1849. Läsnä: Puheenjohtaja Rva Elise Heintzii sekä neidit Emma Ehrsrtöm, Clara Nordenstreng, Kellgren, Schmidt ja Wiik. Pöytäkirjan allekirjoittanut koulun hallituksen sihteeri.

 

§ 1.

Tarkistettiin ja hyväksyttiin edellisen kokouksen pöytäkirja ja lisättiin seuraavan pykälän ilmoittama asia.

 

§ 2.

Puheenjohtajan esityksestä koulun hallitus päätti rakennuttaa jollekin tarkoitukseen sopivalle tontille vuoden kuluessa koulurakennuksen piirustusten mukaan, jotka nyt näytettiin, hyväksyttiin ja merkittiin, ja päätettiin että kun liitetyn kustannusarvion mukaan rakennus tulee erinäisten kustannusten poistamisen jälkeenkin vaatimaan 1 400 hopearuplan menoerän, käyttää rakennusrahaston vahvistamiseksi Hänen Keisarillisen Majesteettinsa armollisesti tyttökoulun käyttöön määräämien varojen korot vuoden ajalta, jolloin tarkoitusta varten on käytössä 1 300 ruplaa hopeassa, ja päätettiin ottaa tarpeellinen määrä lainaa tontin ostoa ja jäljellä olevia rakennuskustannuksia varten, ja tämän koron kattamiseksi käyttää tarpeellinen osa seuraavaa vuotta varten tarkoitetusta keisarillisen määräyksestä, kunnes mainittu laina jollain koulun hallituksen toimenpiteellä voidaan maksaa takaisin. Mainitun lainasumman ei tarvitse nousta yli 400 ruplaan hopeassa, ja samoin katsotaan, että laina saadaan kiinnittämällä koulurakennus ja puutarha viiden prosentin korolla.

 

§ 3.

Koulun hallitus suvaitsi valtuuttaa allekirjoittaneen yksissä neuvoin rva puheenjohtajan ja neiti Charlotte Aspelundin, koulun taloudenhoitajan kanssa, ryhtyä tontin oston ja koulun rakentamisen kannalta tarpeellisiin toimenpiteisiin sekä koulun hallituksen puolesta ryhtyä yrityksen kannalta tarpeellisiin kauppaneuvotteluihin ja rahatoimiin.

 

§ 4.

Tämän jälkeen allekirjoittaneen asuinhuoneistoon kokoontuneet koulun hallituksen jäsenet erosivat. Päiväys sama kuin edellä.

Joh. Vilh. Snellman

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: