Johanna Lovisa Snellmanilta

Editoitu teksti

Suomi

[kesäkuussa 1854]

 

Rakas Puoliso! 

 

Olemme palanneet onnellisesti kotiin Lapset ovat terveinä, Hindrick ei ole ulostanut eilisen päivän lähdön jälkeen, ja Ville on kuten ennenkin.

Minä olin juuri tulossa Sinun luoksesi kun Calle tapasi minut, ja sanoi että Sinä olit käskenyt meidän lähteä heti, ja että Sinulla oli vieraita. niin minä istuin heti kääseihin, vaikka olisinkin mielellään tavannut Sinut, ennen kuin matkustamme. Otimme mukaan Emmi Holmbergin, mahduimme hyvin kolme rinnakkain. Kun Clara lähti Pippingeiltä hän otti minun kalossini sillä satoi, mutta hän lupasi lähettää ne meille, mutta unohti varmaan koko jutun. Ole niin kiltti ja haetuta ne, samalla kun muutkin tavarat. Ole hyvä ja lähetä Vahtimestari torille ostamaan 5 leiviskää graavia lohta Papalle, se maksaa 15 kopeekkaa leiviskä. olisin ottanut sitä tänään, mutta en päässyt. Pyytäisitkö Vahtimestaria ostamaan sitä juustoa jota hän viimmeksi otti Papalle 2. leiviskää.

Minä en tavannut sitä tyttöä joka minun piti palkata sillä hän oli rannassa pyykillä. Mutta minä kävin hänen Emäntänsä luona ja hän sanoi ettei ollenkaan tiennyt että hän lähtisi pois, sillä hän olisi mielellään pitänyt hänet, koska hän oli ollut siellä jo 5 vuotta. Minä kirjoitan Claralle lappusen hän lähettää tytön Sinun luoksesi näyttämään lupaseteliään niin Sinä voit palkata hänet, mutta älä lupaa enempää kuin 20. Ruplaa pestauksen kanssa palkaksi. Vapaana on toinenkin tyttö jota Österbladin mamsellit kovasti kehuivat. hän on kuulemma vanhempi, hän osaa myös suomea. mutta Sinä arvelit että antaisin lastenhoitaja asian olla. Ole niin kultainen että lähetä lippuseni Claralle. Jos tulet purjeveneellä olisi aika tarpeellista hakea näkkileipää, minä puhuin jo Julineille.

Lapset nukkuvat herran rauhassa, kello on jo 12, Ville näköjään nukkuu sikeästi. Olisitko kiltti ja lähettäisit myös *** 1. Hopea Ruplan, hän lupasi joskus meille marjoja maalle, sillä hän saa niitä *** 10 kopeekalla kannu.

Näkemiin Rakas Ystävä, täällä on niin tyhjää kun sinä olet poisa.

Oma Jeanettesi.

 

Lähetän tämän lappusen huommena Maitomiehen kanssa jos hän voisi noutaa myös nämä tilaukset.

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: