Johan Wilhelm G:son Snellmanilta

Editoitu teksti

Suomi

Viipurissa 29.4.1836

 

Maisteri Dosentti Herra 

J. V. Snellman Helsingissä

 

Kunnioitettu Veli!

 

Esittäen kohteliaimmat kiitokseni viime yhdessäolostamme Castissa saan täten ilmoittaa sinulle, että matkustin tänne huhtikuun alussa miehistön kanssa Mikkelin kautta äärimmäisen huonoilla keleillä. Tänne saavuttuani olen saanut laivan vesille ja lastaan parhaillaan tavaraa Gloucesteriin toivoen pääseväni purjehtimaan täältä viikon kuluttua.

Lienet kuullut Castrénilta, että olimme Georg-veljen kanssa käymässä Kajaanissa talvella, ja niinpä minulla ei ole sinulle mitään merkittävää kerrottavana mainitulta matkalta. Matkastani Kuopioon ei tullut mitään. En ole kuitenkaan ennättänyt kiintyä kehenkään tyttöön. Kuten näet, en ole edistynyt talven aikana kukonaskeltakaan, saapa nähdä, estävätkö harmaat hiukset sen tulevaisuudessa ja jäänkö siis lopulta ilman elämänkumppania.

Augustia onniteltaessa olin tanssilattialla tammikuun puolivälissä. Hän ottaa vastaan uuden kuunarin uusikaarlepyyläisen Lithénin ollessa varustajana, saapa nähdä, miten hän onnistuu siinä.

Olet varmasti saanut tiedon Annun häistä ja matkasta uuteen kotipaikkaansa.

Ukkoa – isääsi en ole tavannut kuin ennen joulua, ja jää oli niin heikkoa nyt, etten päässyt yli ohi kulkiessani. Kuulin, että hän on terveenä, mutta muuten asiat lienevät huonossa jamassa, kuten itse tiedät.

Olen hyvin huolissani Georg-veljen asioista, kaikki hänen tämän talven suunnitelmansa raukesivat tyhjiin, Jumala suokoon, että hän säilyisi terveenä: – jos hän nyt saa asiansa järjestykseen, luulen hänen ajattelevan pääasiassa sahan pitämistä toiminnassa, saa nähdä, miten se rupeaa kannattamaan.

Kun luultavasti palaan tänne elokuussa (jos Jumala suo onnekkaan ja joutuisan matkan), olisi sangen mielenkiintoista saada sinulta muutama rivi (herra Hackmanin & Kumppanien osoitteella). Seliniä odotetaan tänne, ja Carin on hänen mukanaan, mutta olen lukenut lehdestä, että hän saapui Portsmouthiin menetettyään veneitä ja purjeita, saa nähdä, ehtivätkö he ennen lähtöäni täältä.

Pyydän, että välität terveiseni Piponiukselle ja muille sukulaisille ja ystäville, ja toivon, että menisit pian naimisiin. Altis serkkusi

J. W. Snellman G:son

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: