Johan Wilhelm G:son Snellmanille

Editoitu teksti

Suomi

Kuopio 20.9.1845

 

Parahin Veli! 

 

Sydämellinen kiitos puolen vuoden takaisesta kirjeestäsi sekä Aftonbladetin lähettämisestä. Saamieni lehtien joukosta puuttuu monia mitä mielenkiintoisimpia numeroita, mikä johtunee siitä, että ne tulevat Tornion kautta. Ole nyt hyvä ja lähetä minulle tieto osuuteni suuruudesta jonkun markkinamiehen mukana, jolle voin suorittaa maksun. Lähetä minulle myös Runebergin teosten ruotsalainen laitos, jos siitä vielä on jokin kappale saatavissa Teidän kirjakaupassanne; hinnan tiedän ennestään.

En varmaankaan saa unohtaa mainita muuatta pikkuseikkaa, joka on osunut kohdalleni, sitä nimittäin, että minut on kolmesti kuulutettu avioliittoon Johanna Vennbergin, täkäläisen apteekkarin tyttären kanssa – hän oli yksi niistä laulajattarista, jotka esiintyivät siinä suuressa konsertissa, jota olimme täällä yhdessä kuuntelemassa. Kerro tästä sukulaisille ja ystäville, joita asiani kiinnostavat.

Sano terveisiä veljellesi Göranille ja pyydä, ettei hän väsyisi siihen, että velkakirjani pääoman vuosien korkojen suoritus viipyy yhä edelleen. Jos Henrik Piponius, jolta minulla on vanha 225 ruplan saatava, voisi maksaa hänelle jotakin, se olisi minulle hyväksi avuksi. En kuitenkaan halua Sinun muistuttavan häntä asiasta, jos arvelet, ettei hän voi maksaa. Sano hänelle mieluummin sydämelliset terveiseni. Olen murheekseni kuullut, että hänen terveytensä on täysin mennyt. Olen ajoittain pelännyt, että minunkin rintarustinkini kieltäytyisi jatkamasta palvelustaan, enkä mielestäni voi luottaa siihen, vaikka lääkäri onkin vakuuttanut minulle sen olevan kohtuullisessa kunnossa.

Terveiseni kotiin viehättävälle rouvallesi ja lämpimät menestyksen toivotukseni Teille ja Teidän perheellenne. Alttiisti ystävä ja veli

Joh. Vilh. Snellman

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: