Johan Robert Forsströmille

Editoitu teksti

Suomi

Helsingissä 3.5.1855

 

Rusthollari J. R. Forsström 

Vihti

 

Lähetin 26. huhtikuuta Rusthollarille kirjeen sanantuojan välityksellä Haitiksesta. Koska en kuitenkaan ole varma kirjeen perille tulosta, toistan pyyntöni saada kesäksi käyttööni sovitut huoneet. Jos vain yksikin yläkerran huone – se, jossa on kaakeliuuni – valmistuu, ennätän kyllä saada neljännen huoneen tuonnempanakin.

Pyydän lisäksi, että Rusthollari käy täällä, mikäli mahdollista, kun mielelläni korvaan kyytimaksut. Pyydän myös, että Rusthollari lähettää omia hevosiaan tai hankkii naapureilta käyttööni kaksi tai kolme hevosta kuljettaakseen täältä hiukan tavaraa sinne maalle. Olkaa nyt ystävällinen ja huolehtikaa tästä ja olkaa varma kiitollisuudestani niin tästä avusta kuin muistakin ystävänpalveluksista, joita olen saanut ja vielä saan osakseni.

Ellei Rusthollari tule Helsinkiin, olkaa hyvä ja kirjoittakaa muutama rivi ilmoittaaksenne minulle, mitä huonekaluja, etenkin sänkyjä ja kaappeja, Rusthollari voi luovuttaa käytettäväksi. Jos saisin toltin höylättyä lautaa, saan kyllä itse aikaan lastensängyt.

Odotin pitkään pääsiäisen jälkeen Rusthollarin saapumista tänne, etenkin kun Sjöstedtin herrat kertoivat minulle, että jokin pitäjää koskeva asia vaati tänne matkustamista. Ellen nyt saa pikaista vastausta, minun on varmaankin matkustettava sinne vielä ennen muuttoa, jonka haluaisin mielelläni toteuttaa tämän kuun puolivälissä.

Lähettäen terveiseni Emännälle ja kiittäen viimeisestä allekirjoitan

kunnioittavasti

Joh. Vilh. Snellman

 

PS Asun kuriiri Åbergin talossa Uudella Kirkkokadulla, toht. Pihlflycktin talon naapurissa.

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: