Johan Jakob Nervanderilta

Tietoka dokumentista

Editoitu teksti

Suomi

30.9.1845

 

Ystävä ja Veli, 

 

Vaikka et kertonut minulle mitään uutta naima-asioistasi, minua kuitenkin ilahduttaa se, että ne antoivat Sinulle aiheen kirjoittaa minulle.

Tiedät, ettei kukaan toivota Sinulle onnea hartaammin – tuskin edes Sinä itse. Parasta on, että myös toivon toivotuksen mukaista onnea Sinulle ja tulevalle vaimollesi. Sano Hänelle alkajaisiksi minulta sydämellisiä terveisiä; tänään saavat jäädä sikseen ne muut asiat, jotka liittyvät ensimmäiseen kirjeeseesi; minun on nimittäin joka tapauksessa ensi lauantaina kirjoitettava Sinulle monestakin asiasta, ja vastaan sen takia tänään vain Sinun toiseen kirjeeseesi.

Kauniisti tummiksi ja erinomaisesti pähkinäpuuta muistuttaviksi petsatut koivuiset huonekalut maksavat Lithoniuksen liikkeessä

1 sohva 20 hopearuplaa

1 sohvapöytä 15

1 nojatuoli 4

1 käsinojaton tuoli 3

Näihin hintoihin sisältyvät pehmusteet, mutta ei päällystekangas, jonka hinta vaihtelee laadun mukaan. Kaikki voi olla valmiina 6 viikon kuluessa tilauspäivästä. Koska et ole pyytänyt minulta muuta kuin hintatietoja, en ole tehnyt tilauksia.

Olet unohtanut, että minun salini sohvat ovat kahta kokoa. Jos haluat huonekalut, ilmoita sen takia sohvien haluttu pituus. Pituus ei vaikuta hintaan.

Lisäksi: Ensiksi ratkaise, haluatko ne pehmustettuina vai pelkästään puurakenteisina. Toiseksi, haluatko päällystekankaan vai et ja millaisen, jos sitä haluat?

Huomaat, että päällystekankaineenkin hinta alittaa määrittelemäsi enimmäissumman.

Kuulemiin 8 päiväksi, sillä herra lähetti on jo minua noutamassa.

Alttiisti Sinun

J. J. Nervander

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: