Hanna Snellmanilta

Editoitu teksti

Suomi

H:ki 5.12.1864 illalla

 

Hyvä rakas Pappa! 

 

Onpa siitä kauan kun Pappa lähti, täällä kotona on niin tyhjää ja ikävää. Miten matka sujui tällaisella pyryllä, nyt Pappa varmaan on jo päässyt perille. Me olemme kaikki voineet hyvin ja pojat ovat olleet kilttejä. Rouva Claëson on hyvin hyvä ja ystävällinen. Me ei olla oltu missään paitsi isot pojat, jotka lauantaina olivat kylässä Esseneillä jossa oli muutama muukin ylioppilas. Eilen pojilla oli vieraita Ja jotta Kalle ei olisi siellä annoin hänen kutsua pikku Bergrothin luokseen. Alma Aminoff oli eilen myös täällä, Lagin setä tuli noutamaan hänet, ja istui hetken juomassa teetä kanssamme.

Eilen täällä kävi lähetti Tammisaaresta ja toi voita ja kilohailia. Mukana oli isoisältä [A. Wennbergiltä] kirje Papalle ja minä jouduin avaamaan sen, koska mies sanoi ettei kaikki lekkerit ole meille; mutta ei tiennyt minne ne kuuluivat. Hän tahtoi myös maksun kuljetuksesta ja sanoi että isoisä oli pannut kaikki asiat kirjeeseen. Siinä sanottiinkin että yksi lekkeri kuului Sjömaneille; mutta ei mitään maksusta. Hän vaati yhden ruplan minkä minä tietysti annoin. Isoisä kirjoitti että vällyt ja reki piti lähettää kotiin Taucherin poikien kanssa; mutta arvelen että lyseo loppuu vasta 13.:na niin että sen ehtii kun Pappa on tullut. Täti on lähettänyt kokonaisen pussillisen joululahjoja Lagerstameille. Juuri äsken sain tädiltä [I. Wennbergiltä] kirjeen jossa hän lähettää terveisiä, sanoo olevansa nykyään terve ja tyytyväinen. Tänään iltapäivällä Essenin pojat lähtivät junalla. Gustaf lainasi minulta 25 ruplaa matkarahoiksi, heidän olivat loppuneet.

Papan pikku huone on nyt ihan jääkylmä, siirsin isosta kaikki kirjat pois ja annan sen olla auki. Pappa pitääkö minun pyytää verhoilijaa, että laittaisi salin pieneen sohvaan (siihen huonompaan) uuden istuimen, hän ei ole vielä käynyt.

Pikku Kalle sai arvosanat tänään; mutta ei läksyiltään vielä ehtinyt kirjoittaa Papalle; mutta hän tekee sen varmaan seuraavassa postissa. Jos Pappa tapaa Aine Slöörin niin minulta terveisiä. Veljet lähettävät terveisiä Papalle ja pyytävät kuten minäkin että Pappa pian kirjoittaisi rakkaille lapsilleen. Papan oma Hanna.

 

PS Saa nähdä onko päällekirjoitus oikein kirjoitettu.

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: