Hanna Snellmanille

Editoitu teksti

Suomi

16.9.1871

 

Rakas Hanna. 

 

Odotin Teitä kotiin 20. pnä. Sää muuttuu huonoksi. Täällä on kyllä ollut vähän huolia – mutta on hyvin harvinaista, että kukaan parempiosaisista olisi sairastunut. Ja onhan turvallisempaa kun olemme kaikki yhdessä.

Tulkaa siis ensi viikolla, viimeistään torstaina tai perjantaina. Jos tahdotte viipyä pitempään, on Fian tultava tänne. Pidä huoli, että kaikki pukeutuvat lämpimästi, varsinkin matkalla.

Jos joku saa vatsataudin, on ensin käytettävä risiiniöljyä ja sairaan oltava pitkänään. Kun öljy on vaikuttanut – kymmenen Thielemanin tippaa tarpeen mukaan. Panen koriin pienen pullon oopiumia. Pane se lukkojen taakse. Siitä lisätään 10:een Thielemanin tippaan 5 tippaa. Pääasia on paasto. Ei muuta ravintoa, kuin kauraa tai muuta ryynivelliä ja hyvin vähän sokeria ja marjamehua.

Lähetän kaksi koria, lihaa ja leipää.

Kalle on terve – koulussa.

Puhun Ilo-väen kanssa teidän matkastanne keskiviikkona torstaina tai perjantaina. Mutta jonkun pojista pitää käydä Thorsvikissä ja sopia päivästä. Teidän pitää saada pakkauslaatikko ym. valmiiksi venehuoneeseen, kun Ilo tulee. Tehkää vaunuille mitä tahdotte. Sadesäällä on paras olla kajuutassa.

Panen varmuuden vuoksi koriin 40 mk. Taloustilin Sinä voit maksaa. Minä hoidan vuokran.

Luoja varjelkoon Teitä kaikkia. Kotiin tulonne ilahduttaa

hellää isäänne

J. V. S:n

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: