Hanna ja Karl Snellmanille

Editoitu teksti

Suomi

H:ki 24.7.1873

 

Rakkaat lapset. 

 

Otin ilolla vastaan Hannan rakkaan kirjeen; odotan toki uutta joka päivä.

Janne varmaan kirjoittaa meidän pikku elämästämme. Minä olen juhannuksesta lähtien ollut Danskarbyssä, viikon kerrallaan, sitten kolme neljä päivää täällä. Viimeksi lähdin keskiviikkona 16. pnä. Tulin nyt klo ½ 10 kaupunkiin ja lähden luultavasti lauantaina 26. pnä, viipyäkseni jälleen viikon.

Fia on ollut kaupungissa, sairastellut. Elf kulkenut kanssani edes ja takaisin.

Hannan nimipäivänä, ts. päivää ennen, sunnuntaina, meillä oli suuret kahvikutsut. Hanna hyvä olen pahoillani etten ajoissa hoitanut nimipäivälahjaa Uusikaarlepyyhyn.

Kalle ansaitsee suuret moitteet, koska ei ole soittanut, ei luultavasti tutkinut kasvejakaan. Et kai edes harkitse että tuottaisit isällesi jotain iloa – vaikka näet miten mielelläni annan Teidän iloita. Etkä ajattelekaan pitää lupauksiasi – ettet ainakaan anna ajan kulua silkassa laiskuudessa ja olla halki elämäsi kehno surkimus.

Sain tänään Hinniltä kirjeen Kuopiosta.

Rakkaita terveisiä kaikille – varsinkin ”sedän omalle Majkenille” [sisarentytär Maria von Essen]. Kylvettäjä maalta lähettää myös terveisiä – hän ”katselee silmät kyynelissä nimeä siinä kylpylakanassa jonka sai” hän sanoo – ja äänestä kuului että hän pitää kovasti kiltistä Majkenista.

Kirjoita Hanna hyvä heti matkastanne Ouluun, niin minä lähetän vahvistusta kassaanne. Viivy niin kauan kuin tahdot. Me selviämme kyllä täällä. Villeä odotan takaisin ennen kuun loppua.

Luoja teitä suojatkoon. Kirjoita joka viikko. Pari riviäkin ilahduttaa sydäntäni.

Hellä isänne

J. V. S:n

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: