Fredrika Haeggströmiltä

Tietoka dokumentista

Tietoa
6.1.1843
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

6.1.1843

 

Hyvä Snellmanin Setä! 

 

Lopulta ja todellakin myöhään ryhdyn minäkin työhön kirjoittaakseni pienen epätäydellisen kirjeen Parhaalle Snellmanin Sedälleni vakuuttuneena siitä, että Setä panee enemmän painoa sydämen tunteelle kuin itsensä ilmaisemisen tavalle – sillä mitenpä minä epätäydellinen lapsiparka toki muuten saattaisin uskaltaa näyttää yksinkertaiset rivini oppineelle Sedälleni.

On alkanut uusi vuosi ja sen mukana monia uutuuksia minulle tänä lyhyenä aikana. Niin! Setä Hyvä, sillä tässä minä nyt istun sormus vasemman käden sormessa. Siis morsian. Tämän ei toki pitäisi olla minulla uutta, kun olen ollut niin monta vuotta tähän valmiina – mutta se tuntuu minusta kuitenkin niin oudolta.

Jumalaan uskoen olen tämän askeleen astunut, ja Hän varmasti pitää huolen ihmisestä, joka Häneen uskoo. Että toivon nyt ja aina Snellmanin sedälle kaikkea hyvää, sitä minun ei tarvitse vakuutella. Elän myös siinä toivossa, että Snellmanin sedän hyvät toivotukset aina seuraavat minua, ja näin ajatellen elän sangen onnellisena ja tyytyväisenä. – Eläkää nyt myös niin onnellisena kuin toivon ja ajatelkaa joskus Sedän kiitollista ja syvää ystävyyttä tuntevaa

Tätiä

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: