Elias Lönnrotilta

Tietoka dokumentista

Tietoa
13.6.1847
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

Kajaanissa 13.6.1847

 

Parahin Veli! 

 

Aikani ei mitenkään anna myöten, jotta voisin edes ajatella tulevani koulun päättäjäisiin. Kysyt varmaan mitä sitten teen, ja vastaan: aamupäivisin työskentelen kaupungissa sanakirjan parissa ja iltapäivisin maalla tulevaa uutta Kalevalan laitosta valmistellen. Joskus kyllä käy niinkin, etten pane yhtä kovasti painoa sille, mitä aika sallii, mutta nyt en ole viime matkani jälkeen vielä ennättänyt istua itseäni uuvuksiin. Laske nyt, kuinka pitkäksi aikaa sinun käsikirjoituksesi riittävät Litteraturbladetin täyttämiseen, ja kerro siitä minulle muutamalla rivillä, jotta voisin toimia tiedon edellyttämällä tavalla. Jos luulet niiden riittävän koko poissaolosi ajaksi, en kirjoita mitään, muussa tapauksessa varmaankin lähetän täältä jotakin tarpeen vaatiessa.

Onnea edessä olevalle matkallesi, ja tervetuloa taas syksyllä takaisin mahdollisimman pian! Jos tapaat pikku Fransin Kuopiossa, pyydä häntä laittautumaan kotiin odottamatta minun saapumistani sinne.

Kerro terveisiä rouvallesi, apellesi ja muille tutuille, mm. Jakob Zittingille, jonka tapaamiseen minulla ei ehkä enää ole tilaisuutta.

Tuus

Elias Lönnrot.

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: