Elias Lönnrotille

Editoitu teksti

Suomi

Kuopio 6.7.1846

 

Parahin Veli! 

 

Kiitoksia viime käynnistäsi täällä. Toivon, ettei sillä ole ollut enää pahempia vaikutuksia terveydentilaasi. Tilapäisistä vatsavaivoistasi saat kyllä syyttää uintiretkiäsi ja suihkussa käyntejäsi etkä mitään muuta.

Sangen myöhään olen saanut ”Kadetin” lähetetyksi. Sillä ei kylläkään ole juuri mitään arvoa. Hyvä olemassa vain kokoelman täydennykseksi.

Collan on saanut Castrénilta kirjeen, kuten Saimasta näet. Hän on hieman kiukuissaan siitä, että uutinen Bergstadin kotiinpaluuaikeista on julkaistu. Jumala suokoon, että ukko palaa onnellisesti sieltä kirotusta Turuhanskistaan.

Yliopiston suomen kielen opiskelustipendien jakamista varten asettama komitea on ehdottanut niiden ohella professuuria (Nervanderin patistamana). Se sopisi Sinulle. Castrénille täytyy lisäksi perustaa ylimääräinen ”siperialaisten” kielten professuuri. Tämä kuulostaa niin hyvältä, että sitä tuskin voidaan hylätä.

Pikku äiti lähettää sydämelliset terveisensä. Samanlaisen tehtävän olisin varmasti saanut ukko Wennbergiltä, jos hän vain olisi tiennyt, että kirjoitan.

Jos Nervander tulee tänne, kuten hän on puolittain aikonut, saattaisi käydä niin, että Sinua häiritsisivät muutaman päivän ajan kaikenmoiset matkailevat turistit – joukossa Sinun

altis veljesi Snellman.

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: