Christian Henrik Snellmanilta

Editoitu teksti

Suomi

Palossa 25.4.1826

Rakas Poikani! 

Aioin vastata helmikuussa lähettämääsi hyvintervetulleeseen kirjeeseen, mutta silloin ei tarjoutunut tilaisuutta kaupunkimatkaan pitkään aikaan: sen jälkeen päivät ovat kuluneet niissä monissa puuhissa, jotka täällä vievät ajan. En ihmetellyt sitä, että sinun suunnitelmasi epäonnistuivat, perustuivathan ne epämääräisen korporaation ratkaisevaan asemaan, mutta uskon, että ajan mittaan kaikki käy hyvin, kunhan vain pidät huolen siitä, että olet Kaitselmuksen huolenpidon arvoinen. Terveytesi huolestutti minua eniten, mutta toivon, että ruokavalio ja kevätilma ovat parantaneet sitä.

Rahalähetys voisi olla paras keino Sinun mielialasi keventämiseksi, ja sitä olen ajatellutkin, mutta juuri nyt joudun muiden maksujen ohella maksamaan yli 30 riikintaalaria sakkoja viinapannusta (se tuomittiin maksettavaksi hovioikeudessakin) enkä siis pysty vaikeuksitta avustamaan Sinua, mutta kesäkuun alussa matkustan Kokkolaan, kun tervahauta on poltettu, ja keksin jonkin keinon. Lähetä nyt tieto, minne joudut kesäksi.

Albert oli pahasti sairaana talvella hampaittensa takia, mutta on nyt taas kunnossa, muuten me olemme kaikki olleet terveitä. Jäät lähtivät joesta juuri pääsiäiseksi, ja sen jälkeen olemme saaneet hieman kalaa; ainoana hauskana ajanvietteenäni on ratsastella niityllä ja valvoa patoja, joiden toivon tuottavan tuntuvaa hyötyä.

Lehdistä olen nähnyt, että sekä Hämeenlinnassa että Tammisaaressa paikat on täytetty vakinaisilla opettajilla: nyt kai kotiopettajan paikka olisi Sinulle toistaiseksi edullisin. Paroni Stromberg on ollut poissa koko talven, ja Calénien kanssa olemme seurustelleet hyvin vähän.

Kirjoita nyt pian edes muutama sana; myös siitä, miten Kjemmer menestyy, ja ota vastaan rakkaat terveiset meiltä kaikilta ja

Sinun Rakastavalta isältäsi, CHSn:lta

 

Tytöt ja Mamma ovat kutoneet kankaita itselleen hyvin kiireesti. Nousemme ylös klo 4 joka aamu.

Vertailu

Alkukieli

 

Alkukielinen pdf: 
Kommentaari

Kommentaari

Kommentaarin laatija