Carl August Snellmanilta

Tietoka dokumentista

Tietoa
26.9.1843
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

Kristiinankaupungissa 26.9.1843

 

Armas veli! 

 

Koska virallisissa uutisissa ei ole kerrottu mitään Sinun aikomastasi lähdöstä pois tästä surkeuden maasta ja syksy on jo näin pitkällä, oletan tämän tulevan käsiisi Kuopiossa.

Aihe, jonka vuoksi minun on nyt häirittävä sinua, on anopin eläke. Viime helmikuussa lähettämäsi kirjeen mukaan eläkekirjeen olisi pitänyt olla asessori Grönbergin hallussa, mutta häneltä tulleen kirjeen mukaan hänellä ei ole sitä, ja kun minä tai kun me emme tiedä, onko joku Esseneistä tämän lukukauden aikana Helsingissä tai onko se vielä heistä jonkun hallussa, mitkä kaikki asiat oletan Sinun tuntevan, olen näin halunnut pyytää Sinua ystävällisesti joko antamaan minulle tiedot tai järjestämään asiat suoraan siten, että eläkekirje jätetään asessori Grönbergille, joka on jo saanut valtakirjan ym. eläkkeen nostamista varten.

Muuten minulla ei ole mitään lisättävää paitsi sitä, että kaikki on entisellään Härmässäkin. Jos Sinä pitäisit aiheellisena minun ilahduttamistani muutamalla rivillä, niin kerro, onko ilmestynyt mitään nykyajan vaatimuksia vastaavaa katkismusta, Augusta tarvitsisi sellaista.

Lähetämme Sinulle sydämelliset terveisemme ja odotamme kerallasi suotuisaa muutosta nykyisiin oloihisi.

Sinun oma Augustisi.

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: