Anders Henrik Snellmanille

Editoitu teksti

Suomi

24.7.1879

 

Rakas Hinni. 

 

Tottahan Sinä tiedät, että olet erittäin tervetullut kotiin. Kirjoitan kuitenkin, jotta et kuvittelisi, että Sinua ei odoteta.

Kukaan muu ei kai viitsi kirjoittaa. Et ehkä tiedä, että sen jälkeen kun sisko ja Majken [Maria von Essen] lähtivät, ja kaikki muuttivat tänne 21. kesäkuuta, Vendla [von Essen] tuli oleskelemaan täällä. Hänen lähdettyään tulin minä 5. tätä kuuta. 17.–19. päivät olin kaupungissa ja tytöt lähtivät Ruovedelle, jossa he ovat yhäkin. Kalle lähti jo 2. heinäkuuta. Hän on kirjoittanut Alavudelta, jossa hänen asemapaikkansa on.

Janne ja minä olemme nyt elelleet täällä. 30. päivänä minun täytyy mennä Helsinkiin. Palaan ehkä yhdeksi viikoksi, jos ilma on kaunis. Meillä on nyt viisi huonetta. Tytöt ovat tyhmää kyllä ottaneet keittiökamarin ja minä asun heidän entisessä somassa huoneessaan, jonka Sinä saat kun tulet, jotta Sinulla olisi oikein mukavaa.

Olen pannut kuntoon kaikki kalavehkeet ja vetänyt pitkän siiman – ja saanutkin varsin mukavasti haukea ja ankeriasta. Liikun aika sukkelasti ja minulla on poika apuna.

Ville tulee Sinua vastaan kaupunkiin. Lähetä tieto, milloin tulet sinne ja tänne.

Luoja olkoon kanssasi. Hellä isäsi

J. V. S:n

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: