Anders Henrik Snellmanille

Tietoka dokumentista

Tietoa
2.2.1876
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

H:ki 2.2.1876

 

Rakas Hinni. 

 

Kiitos kirjeistäsi. Ne ovat aina rakkaita.

On toki ilahduttavaa saada Sinut kotiin. Mutta jos tulet vain pariksi päiväksi, ja työsi sen takia viivästyvät, niin että pääset kesällä myöhemmin, niin en ole varma, olisiko parempi harkita asiaa.

Matka ulkomaille voi tuottaa jotakin hyötyä, mutta on pääasiassa huvimatka. Jos Sinä osaisit päättää että opiskelet Venäjää ja haet stipendiä, olisi se epäilemättä paljon parempi. Mutta silloin Sinun pitäisi kesällä olla muista töistä vapaa.

Olet unohtanut kertoa onko Sinulla tai tuletko saamaan mitään toimeksiantoja. Pelkästään apulaisena viivyttely on hyödytöntä ajanhukkaa.

Janne ei voi harkitakaan mitään tutkintoa ennen ensi kevättä – jos silloinkaan. Sillä surukseni hänen elämänsä on sellaista, että kaikki opinnot ovat melkein kesannolla. Hänellä ei ole lainkaan kunnianhimoa saada mitään aikaa maailmassa. Kuten kovin monet Suomikiihkoilijat hän ei oivalla, että pääasia on, että saa vallan käsiinsä. He luulottelevat että Hämeenlinnan käskykirjeet ropisevat pelkästään lörpöttelemällä osastoissa ja kapakoissa.

Kirjoita kotimatkasta äläkä lykkää sitä yllä sanotun takia, jos vain voit tulla.

Kaikki ovat terveinä. Mutta täällä alkaa levitä hermokuume. Arvellaan että huonolla vedellä on osuutensa.

Luoja olkoon kanssasi.

hellä isäsi

J. V. S:n

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: