Anders Henrik Snellmanille

Tietoka dokumentista

Editoitu teksti

Suomi

Hki 12.5.1875

 

Rakas Hinni. 

 

Kirjeesi päivältä sain tänään. Rakas lahja syntymäpäiväkseni. Luoja Sinua siunatkoon! Rakastavan mielesi johdosta.

Älä päätä kesästä 76 paitsi käräjäkierroksista. Jos tulet saamaan vapaan pöydän häneltä, Järnefeltiltä, käyköön niin, että maksat lunastuksista. Mutta tarvitset varmaan jonkun muun apulaisen, kuin hänen kirjurinsa? Muutenhan voi vähäinenkin huonovointisuus pysäyttää kaikki työt. Ja tarvitsethan Sinä jonkun jonka kanssa neuvotella. Harkitse tätä tarkkaan.

Olen moneen kertaan muistuttanut käräjätalovuokramaksuista. Eikö sellaisia suoriteta?

Anna Podoskan talonpojille lykkäystä kun kerran lupasit. Minä suoritan Idalle etumaksua, vaikkakin olisi hyvä tietää, mitä maanmittari maksoi. Miten heidän kauppojensa laita on? Siitä ei tule mitään, jollei väliin tule toista ostotarjokasta; sillä vuokra on pienempi, kuin 7 000 mk:n korko. Olen kuullut, että niitty on otettu pois ja tilalle annettu metsämaata. Luultavasti sitä tavanomaista ”filunkia”. Ainakaan ne eivät saa tuhota uutta metsää; jos mitään tuhoamista on. Sinun pitäisi hankkia osa jakokirjasta, vaikka se taitaa olla jo päätetty.

Kaikki ovat terveinä. Vain Kalle on sairastellut pikkuisen pari päivää.

Minulla on ollut huolia yhden raukan afäärien vuoksi – tämä valittamatta, kun asia koskee vanhaa, jaloa ystävää. Tämäkin vain meidän kesken.

Luoja olkoon kanssasi.

Hellä isäsi

J. V. S:n

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: