Anders Henrik Snellmanille

Tietoka dokumentista

Editoitu teksti

Suomi

H:ki 16.2.1875

 

Rakas Hinni. 

 

Olen saanut kirjeesi. Jälkimmäinen sisältää aika hankalan kysymyksen.

1. Elämiseen Viipurissa 7 kuukautta tarvittavista rahoista Sinun ei tarvitse huolehtia.

2. Mutta on arveluttavaa katkaista nykyinen työsuhteesi kenties vain löyhien oletusten perusteella. Ota siis asiasta tarkempi selko.

3. Tee valintasi sen perusteella; mutta älä anna päätökseesi vaikuttaa kyllästymisesi nykyiseen työhösi ja kaipuusi helpompiin päiviin. Sillä raskas työelämä tuottaa Sinulle tottumusta ja voimaa pyrkiä johonkin elämässä. Älä myöskään riko puolinaistakaan lupausta Järnefeltille, vaan hanki hänen täysi suostumuksensa.

Onko sovittu niin, että virka täytetään lokakuussa? Jos saavut sinne esim. toukokuun lopussa tai kesäkuussa Tohmajärven toimeksiannon jälkeen, on varmaan luultavaa että, jos hovioikeus todella valitsee Sinut, viran täyttäminen viipyy kunnes olet ehtinyt palvella vaaditun ajan. Työtehtävä noin suuressa käräjäkunnassa katsotaan varmasti, mikäli se sujuu moitteettomasti, suuremmaksi meriitiksi, kuin esim. kuukausi hovioikeudessa. Saat varmaan ennen pitkää tilaisuuden todistaa, että olet kykenevä virkaan.

Olen pahoillani, että olet jäänyt ilman kirjeitä. Sain Jannen vain väen väkisin lähettämään kirjoja ym.

Käske Podoskan talonpoikia maksamaan tämän vuoden maanmittauskulut ja jättämään verosuoritusliput vuokrasta, joka heidän pitää maksaa maaliskuussa.

Hovioikeus on kai jo ratkaissut Lapveden valitusasian?

Lähetän rahaa maaliskuun ensimmäisinä päivinä. Pelkään kumminkin että Sinulla on tiukkaa ja panen siksi oheen 25 mk – vaikka lähetys ei olekaan turvallinen.

Kaikki ovat terveinä. Hellä Isäsi.

J. V. S:n

 

Päivämäärästä – minua hämmästyttää, että Sinä olet ollut poissa vasta kuukauden; tuntuu kuin lähdöstäsi olisi jo kovin kauan. Päivää myöhemmin huomasin, että nimipäiväsi oli niin lähellä. Ostin kellotelineen, jonka lähetän muotokuvien mukana.

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: