Anders Henrik Snellmanille

Tietoka dokumentista

Tietoa
21.11.1874
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

H:ki 21.11.1874

 

Rakas Hinni. 

 

Onpa tosi surullista että olet joutunut odottamaan kirjeitä niin kauan. Hannan piti kirjoittaa keskiviikkopostin mukana – mutta hän sairastui, ja siinä huolessa minunkaan kirjeestäni ei tullut mitään. Hän on ollut tänäänkin huonovointinen. Minä toivon parasta; mutta ei näytä hyvältä. Mahdollisesti haavauma mahassa. (Meidän kesken! Pojat eivät tiedä siitä. Paranee varmaan hoidolla.) Hän juo nyt Karlsbaderia, kuten vuosi sitten.

Paha kyllä, täältä ei löydy sopivia päällyssaappaita. Minun vanhoista matkasaappaistani ei ole mihinkään. Samantapaiset isot ja yksinkertaiset saat varmaan Joensuusta.

Mutta sinä tarvitset kai myös matkaturkin, jotta et pilaa puoliturkkiasi. Tilaa Pietarista turkki ja nahkaiset päällyssaappaat jonkin joensuulaisen kauppamiehen välityksellä tai Wärtsilästä, tarkista asia ennen matkaa. En ehtinyt tänään ostaa vekseliä, mutta lähetän keskiviikkopostissa 120 mk. Lähetän lisää kotimatkaasi varten.

Pojat ovat terveinä, ja minun terveydentilani tavanomainen, vaikkakin talven kylmyys tuottaa yhä enemmän vaivaa. Luoja olkoon kanssasi!

Hellä isäsi

J. V. S:n

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: