Anders Henrik Snellmanille

Editoitu teksti

Suomi

1.3.1874 klo 2 aamup.

 

Rakas Hinni. 

 

Viime kirjeesi oli 15. päivältä. Olen huolissani raha-asioistasi. Eikö sinun pidä maksaa apulaisellesi? Kirjoita kuinka paljon tarvitset. Älä Herran tähden ota lainaa. Äläkä jää velkaa apulaisellesi. Älä mene takuuseen kenenkään puolesta. Lupaa minulle, ettet koskaan tee sitä, jollet pysty maksamaan kaikkea. Anna tämä vastaukseksi niille jotka pyytävät Sinua.

Podaskan talonpoikien pitää maksaa vuokra 14. maaliskuuta oheisen äidinisän lapun mukaan. He maksavat myös kruununsaatavat.

Kirjoita nyt heille, että saavat maksaa Sinulle. Kerro kuka olet ja että Sinulla on Idan valtakirja. Kun he lähettävät kruunun verokuitit, nämäkin verotettavat maanmittauspalkkiot ovat kuulemma maksamatta. Suorita tämä kruununvoudille. Lopusta saa Ida puolet. Lähetä se tänne ja pidä itselläsi toinen puoli.

Toinen Avonius on rikas. Yllytä heitä ostamaan. Sano: Kyllä sovitaan. Vaadi kuitenkin 8 000, jos he kysyvät, mutta lisää, että hinta ei pysy pidempään kuin esim. 4 viikkoa. Sitten se nousee.

En tiedä onko Hanna kirjoittanut, että täällä odottaa paitapalttina. Pidä huoli että asunto saadaan. Järjestä niin, että jokainen ajuri ottaa selvää, onko lähetettävää.

Oletko saanut hankituksi matkaturkin ym.?

Ville on savolaisosakunnan juhlissa. Muut nukkuvat.

Kirjoita. Luojan varjelusta – Hellä isäsi

J.V. S:n

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: