Anders Henrik Snellmanille

Tietoka dokumentista

Editoitu teksti

Suomi

H:ki 27.4.1870

 

Rakas Hinni. 

 

Olen kovasti pohtinut Sinun oleskelupaikkaasi kesäksi ja päätynyt siihen näkemykseen, että Sinun tulisi pysyä Kristiinankaupungissa ainakin juhannuksen aika kun muut lapset ovat muuttaneet maalle.

Aion kirjoittaa tuomari Forsströmille, kysyäkseni neuvoa ja tiedustellakseni, miten halukas hän on pitämään sinut syyskäräjiä varten.

En ole saanut tietoa, saitko ne vaatteet ja rahat, (40 mk) jotka panin samaan lähetykseen kuin turkin.

Olen tilannut kauniin kesäpuvun. Saat myös mustat liivit. Mutta Sinun pitää löytää joku rehellinen talonpoika, joka tulee tänne, ja joka voi tuoda vaatteet sinulle.

Kyllä Sinun pitäisi selvitä tärkeimmistä tehtävistäsi. Aion kuitenkin lähettää Sinulle vahvistusta asunnon maksuun.

Kunpa saisin kuulla että käytöksesi on ollut sellaista, että Forsström on voinut olla siihen tyytyväinen. Käsialasi näyttää yhtä jäykältä ja harjaantumattomalta kuin ennenkin. Viivoista puuttuu täysin kaltevuus ja yhdenmukaisuus.

Pyydä tuomari Forsströmiltä että saat viikoittain viedä hänen tarkistettavakseen juridisen kirjelmän, koeta laatia esitelmä juridisesta aiheesta, sekä ruotsiksi että suomeksi. Siten sinulla on jotakin tarkkaa tekemistä.

Jannea odotetaan Danskarbyhyn Robert Castrénin kanssa, kertaamaan kreikan kieltä. Ville on lopettelemassa tenttejään ja saa kenties todistuksen ylioppilaskirjoituksia varten. Kalle rukka alkaa olla veltto ja väsynyt ja kadottaa minun surukseni iloisen reippaan lapsenmielensä. Ikäväkseni huomaan myös että teillä kaikilla on vähäinen halu kirjoittaa toisillenne.

rakastavasti Sinun

hellä Isäsi

J. V. S:n

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: