Anders Henrik ja Johan Ludvig Snellmanille

Editoitu teksti

Suomi

H:ki 18.8.1869

 

Rakkaat pojat. 

 

Jannen kirje Oulusta 9. pnä on saapunut.

Te lupasitte kirjoittaa joka viikko ja minä pyysin teitä lähettämään tiedot menoistanne. Olen saanut Kajaanista vain yhden kirjeen Hinniltä. Eikä sanaakaan kuluista ja kassasta. Ei edes tietoa oletteko saaneet minun 17. päivän heinäkuuta kirjeeni ja 100 mk.

Nyt sain kuulla että te ilman minun lupaani pyydätte rahaa Snellmanin sedältä. Älkää ihmetelkö, jos minä pahastun sellaisesta. Teidän olisi pitänyt ajoissa kirjoittaa Kajaanista ja ilmoittaa, miten kassan laita oli, niin olisin lähettänyt rahaa Ouluun.

Ohessa 100 mk. Tarkoitus ei ole, että tuhlaisitte joka pennin vaan ainoastaan kyytirahoiksi ja teidän tavaroittenne lähettämiseksi höyrylaivalla.

Jos saan hankituksi kuriirikärryt lähetän ne. Muutoin voitte nousta Ruovedellä höyrylaivaan ja käyttää sitten rautatietä.

Lähtekää ajoissa, jotta olette täällä sisäänkirjoittautumiseen mennessä.

Sedälle, tädille ja koko perheelle sydämelliset terveiset, varsinkin Marialle minulta runsaat kiitokset hänen rakastettavasta kirjeestään.

Hanna ja pojat olivat jonkin aikaa kaupungissa. He lähtivät eilen rouva Heintzien kanssa, joka viipyy viikon Danskarbyssä.

hellä isänne

J. V. S:n

 

 

Vertailu

Alkukieli
Alkukielinen pdf: