Snellmanin lapsille

Tietoka dokumentista

Tietoa
7.8.1857
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

H:ki 7.8.1857

 

Rakkaat lapset! 

 

Kirjoitan siinä iloisessa toivossa että te olette kaikki terveinä. Minua ilahduttaa myös se, että nyt on ollut niin kaunis sää, ja arvelenpa että te olette joka päivä syöneet päivällisenne niityllä tai metsässä.

Papallakin alkaa olla ikävä teitä. Pitäähän teidän sitä paitsi tulla kotiin laittautumaan koulua varten. Siksi pyydänkin Rusthollaria antamaan teille kaksi hevosta, jotta voitte tulla kotiin viikon kuluttua Sunnuntaina. Rusthollari kuulemma luovuttaa hevosia teille mieluiten Sunnuntaina.

Ottakaa mukaan niin paljon tavaroita kuin voitte. Muistakaa nyt sanoa Marille että otatte mukaan:

1. Kaikki vaatteet, joita voi täällä kotona käyttää.

2. Jalkineenne – kokokengät matkalle.

3. Vuodevaatteenne.

4. Koreihin kaikki mitä mahtuu.

Loput Mari saa pakata suureen laatikkoon, ja se tulkoon myöhemmin, tilaisuuden tullen.

Muistakaa hyvästellä kaikki ja kiittää kaikkia heidän hyvyydestään teitä kohtaan.

Hanna, Hinni ja Janne ajakoot toisissa kärryissä. Wille ja Maria toisissa. Tai sitten Hanna saa istua Willen ja Marian kanssa, miten vain mahtuu. Mutta Marian on joka tapauksessa pideltävä Willeä.

Puutarhamarjat alkavat kypsyä, viinimarjat, karviaiset ja vadelmat. Mansikoitakin on varmaan vielä jäljellä, kun te tulette.

Tervehdin teitä hellästi, rukoillen joka päivä Jumalaa suojelemaan teitä ja taivuttamaan mielenne sen puoleen mikä hyvää on, niin että voin tyynin mielin siirtyä rajan taa, kun Jumala niin tahtoo, lohduttautuen sillä, että teistä tulee hyviä ihmisiä. Olkaa nöyriä, tottelevaisia, ystävällisiä kaikille. Te olette menettäneet parhaan asian minkä lapsi voi elämässään omistaa, oman hyvän, hyvän Mammanne. Sitäkin enemmän te kaikki tarvitsette ihmisten hyvyyttä ja apua.

Luoja olkoon Teidän kanssanne

oma hellä Pappanne.

 

Tervehtikää Kaikkia Niemenkylässä ja välittäkää Papan kiitokset heidän hyvyydestään teitä kohtaan.

 

 

Vertailu