Snellmanin lapsille

Editoitu teksti

Suomi

31.7.1857

 

Kaikille lapsille! 

 

Olen saanut Hannan viimeisimmän kirjeen. Kirjoitan nyt pari sanaa, kertoakseni teille, että Kalle on kiltti ja terve. Hänen vaununsa on korjattu ja hän iloitsee kovasti kun pääsee ajelemaan. Meillä on myös pari kanaa, joista hän on hyvin innostunut. Hän puhuu teistä usein.

Minua ilahduttaa, että sää näyttää kaunistuvan. Pyytäkää nyt Mariaa viemään teidät ulos joka ikinen päivä ja ottamaan aterian mukaan korissa. Minkään ei pidä estää häntä, joku muu saa pestä pyykit jos on tarpeen. Marian pitäisi ostaa villaa ja kehruuttaa siitä teille sukkalankoja. Hänen pitäisi myös kuivattaa mustikoita ja panna veteen puolukoita, jos niitä jostain saa. Maria voi tilata itselleen rasvanahkajalkineet, suutarilta, jonka myös pitäisi tehdä hevosennahkasaappaat kaikille pojille.

Pappa oli aikonut lähettää veitset teille kaikille; mutta puodissa ei ollut niitä joissa on kahvassa reikä. Lähetän nyt tällä haavaa Hinnin puukon ja oman vanhan veitseni. Älkää hukatko niitä.

Tervehtikää Rusthollaria ja pyytäkää häntä ottamaan selvää, onko joku lähetti tulossa kaupunkiin, jotta voisin lähettää teille jotakin. Tervehtikää myös Björkmanin Setää ja Tätiä ja kiittäkää teille osoitetusta hyvyydestä. Samoin Rusthollerskaa ja vanhaa emäntää ja Annettea.

Älkää syökö liikaa mustikoita yhdellä kertaa; tulette niistä kipeiksi.

En tiedä, pääsenkö ollenkaan lähtemään, mutta kirjoitan varmaan milloin saatte tulla kotiin.

Luoja olkoon kanssanne. Olkaa kilttejä ja tottelevaisia.

Hellä Isänne.

 

 

Vertailu