Karl Johan Jägerhornille

Tietoka dokumentista

Tietoa
27.7.1867
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

Niemenkylässä 27.7.1867

Kiitän kohteliaimmin toimenpiteistä, jotka on suoritettu, samoin kuin kuriirin lähettämisestä, koska levotonta mieltä toki rauhoittaa tiedon saaminen asioiden tilasta.

Ouluun lähetettävän siemenviljan osalta kuvernööri valitettavasti tarvinnee sitä Kajaanin kihlakuntaa varten. Mutta koska Kuopiota ei voida täysin tyhjentää, tälle ei voida mitään, vaan hänen on sen sijaan saatava 1 000 tynnyriä Vaasasta Ouluun.

Huom. Luettuani tarkemmin läpi Herra Esittelijäsihteerin kirjeen minusta näyttää siltä kuin 1 000 tynnyriä Kuopiosta olisi yhtä kuin jo myönnetyt 1 000 tynnyriä Iisalmesta, ja odotettavissa on siis vastaus, joka vastaa sitä, mitä tehtävissä on.

Pyydän joka tapauksessa sähköttämään Vaasan kuvernöörille käskyn lähettää Oulun lääniin kyseessä oleva tuhannen tynnyrin erä – oheisen ehdotuksen mukaisesti. Samoin sähköttämään Oulun kuvernöörille.

Tulen kaupunkiin viimeistään tiistaina ja odotan saavani esittelyasiakirjat kotiini. Tarkistakaa ystävällisesti, onko jotakin kiireellistä ehkä jätetty päätettäväksi laajemmassa istunnossa, joka ehkä voitaisiin saada koolle keskiviikoksi tai torstaiksi.

Täällä arvellaan, ettei sää ole vielä viivästyttänyt kasvillisuuden kehitystä eikä rukiin tuleentumista, koska on sentään lämmintä ja jyvät kasvavat vielä eikä niiden pidä kovettua. Muutaman päivän kuuman päivänpaisteen uskotaan kypsyttävän kylvösiementä käytettäväksi viikon kuluttua. Ohra tähkii jo. Vaikka taivas on pilvessä, ei ole mainittavasti satanut, vaan heinää on saatu kuivana korjatuksi.

Kunnioittavasti ja ystävyydessä

Joh. Vilh. Snellman

 

 

Vertailu