Julius Harffilta

Tietoka dokumentista

Tietoa
16.3.1868
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

16.3.1868

Wasenius sähköttää, että hän on ostanut Schiedamista yhteensä 840 lästiä, jotka vastaavat n. 15 000 tynnyriä, että hän neuvottelee vielä Schiedamissa 300 lästistä, joiden kaupan hän toivoo saavansa päätetyksi tällä viikolla, ja että kaupat on tehty 2 000 tynnyristä, jotka tulevat Ålborgista, ja 1 200:sta, jotka saadaan Koldingista. Olen eilisiltana heti tämän sähkeen saatuani ilmoittanut hänelle samaa tietä, että on erittäin toivottavaa saada mainitut 300 lästiä Schiedamista, sillä ne ovat kuurinmaalaista tavaraa ja siten sopivinta siemenviljaksi täällä Suomessa. Wasenius ilmoittaa myös, että saatavissa on 8 000 tynnyriä tanskalaista ohraa, ja kun nämä tiedot on saatu, ei ole aihetta pelätä, ettei ilmoitettua tarvetta pystytä täyttämään.

Wasenius ilmoittaa, että hänen on saatava vielä 125 000 mk:n maksuvaltuutus sellaisin ehdoin, että maksu hoidetaan 2 kuukauden tratoilla, joiden summa suoritetaan konossementin esittäjälle, ja tästä syystä otan vapauden tätä koskevan anomuksen esittämiseen valtiovaraintoimituskunnalle ja pyydän, että tarpeellinen määräys lähtisi Suomen Pankkiin – mikäli mahdollista tänään aamupäivällä.

Herra Forsberg on samassa yhteydessä lähetyttänyt tiedustelun, saako hän lähteä kotimatkalle tämän kaupan päättämisen jälkeen; tästä asiasta pyydän hyväntahtoista ilmoitusta.

Herroilta Roseniukselta & Sesemannilta sain eilen kirjeen, jossa he ilmoittavat maakuljetusten olevan nyt täydessä vauhdissa ja että ne toteutetaan niin hyvin kuin voidaan. Koska tässä yhteydessä on varauduttava merkittävän suuriin rahtimaksuihin, pyytävät mainitut herrat 10 000 markan maksuosoitusta, ja otan tänään samoin vapauden anoa sen lähettämistä.

Minulle eilen lähetetyn kirjeen palautan ohessa toivomuksen mukaisesti.

Kunnioittavasti

Julius Harff

 

 

Vertailu