Johanna Lovisa Snellmanilta

Editoitu teksti

Suomi

8.9.1856

 

Rakas Mieheni! 

 

Herra suokoon että olette terveitä, minä jo hermostuin niin kun päästiin Sunnuntaihin. Kiitos kirjeestä, ja kahdestakymmenestä Hopea ruplasta rahaa. Sain kirjeen kirkonmäellä, Pappilan lähetiltä, joka toi kirjeitä Kirkkoon.

Olin kirkossa Ruotsalaisessa palveluksessa ja otin lapset mukaan, myös Rusthollarit ja Anette olivat, Hannan jätin Kåpoon, Rouva Sjerkreuz oli kerran meillä ja kutsui Hannan, nyt hän sai jäädä vain niin pitkään kuin me olimme Kirkossa. Rusthollerskalla oli asiaa Dahlbergeille, ja Pojat saivat mennä mukaan leikkimään heidän Poikiensa kanssa pihassa, mutta Wille ei lähtenyt minun luotani vaan tuli mukaan Kirkkoon. Hän olikin oikein kiltisti ja hiljaa ja tarkkaavaisena koko Jumalanpalveluksen ajan. Sitten läksimme Lasten kanssa kotiin, ja kello oli jo ½ neljä, sillä se oli ruotsalaista sanaa. Lapset on koko ajan olleet terveinä, kukaan muu ei yski, paitsi Pikku Poju joka yskii vielä ihan vähän, hänellä on viides hammas puhjennut.

Olivia matkusti pois Lauvantaina, lapset olivat pari kertaa ulkona rannassa onkimassa, ja kolmannen kerran vähän soutelemassa, yhtenä aamupäivänä menimme Reulaan, minä ostin voita, sillä täällä ei ole enää yhtään, lapset oli myös mukana. Emäntä otti meidät oikein hyvin vastaan, keitti kahvia ja tarjosi oikein hyvää juustoa ja kirsikoita. Soutelemassa emme ole käyneet, mutta tänään mennään vähän soutelemaan. Rusthollarilla on niin paljon työtä ettei hän kerkiä tulla kanssamme. Minun kai pitää laittaa Hanna matkaan koska Sinä niin tahdot, kyllä hänelle löytyy kunnon kuski, ja hän on valmis Perjantaiksi.

Minä annan teurastaa lehmän, ja muutoin yritän hoitaa asiat parhain päin. Onhan se hauskaa taas olla Sinun luonasi kotona, vaikka en minä reisua pelkää. Rusthollari sanoi että hän ostaa itselleen kääsit Fästikseltä, sehän on oikein hyvä Lapset lähettävät sydämmellisiä terveisiä Sinulle ja Hinnille, Halaa häntä oikein kovasti, ja sano että minä itken kun ajattelen että hän on ensimmäistä kertaa poissa Mamman luota.

Anteeksi Rakas Puoliso tätä suttua mutta on niin kiire. Miten sinun selkäsi voi olen usein huolissa ajatellut sitä. Näkemiin suokoon Jumala teille terveyttä.

Sinun Jeanette.

 

Täällä on mitä ihanin ilma.

 

 

Vertailu