Johanna Lovisa Snellmanilta

Tietoka dokumentista

Editoitu teksti

Suomi

Rakas Oma Mieheni!

 

Olen juuri lähdössä Idan kanssa Dhalbergeille, hevoset tulivat, jotka ovat menossa kaupunkiin, ja minun pitää ensin kirjoittaa Sinulle, jotta et olisi meistä huolissa. Pikku Pojulla on yksi puhjennut hammas ja toinen, tai toiset, ovat tunkemassa esiin, kumpa kaikki neljä olisivat näkyvissä sitten kun sinä tulet. hän on muutoin ihan terve paitsi vähän yskää. Poikien ja Hannan laita on samalla lailla, he ovat muutoin iloisia ja reippaita, mutta yskä ei ole vielä poissa. Hanna sai Keniiniä Lauvantaina, eikä hänellä ole ollut vilun tuntemuksia, Rinta Teetä Lapset ovat saaneet aamuin illoin, ja siinä välissä tärpättiä. Heidät on päästetty ulos vasta klo yksitoista, ja iltasella he ovat sisällä jo klo viisi. mutta jahka tulee oikein lämmintä he saavat kai viipyä pitempään.

Anteeksi rakas Ystävä että suttaan näin, ja älä huokaile kun kirjotan näin huonosti, ihan pahaa tekee kun kyllä minä sen itsekin huomaan. Minulla ei nyt ole parempaa paperia enkä viitsinyt lainata. Puutarha ei ole vielä kunnossa mutta huomenna tulee olemaan. mutta tyhmää että sokeri herneiden sijasta saatiin, Vesisilpo Herneitä, Nanpariel silpo herneitä, kumpaakaan ei voi syödä palkoineen, ja silpiminen on niin työlästä, olisi kai siis parempi että lähettäisit sokeri herneitä. ja minä istuttaisin niitä sitten siihen missä viimme kesänä oli perunaa.

Lähetä Olivia backerin puotiin ottamaan neljä lankarullaa Nro 80 kaksi Nro 90. kaksi Nro 100. Olivia voi ottaa sen mustan silkin joka on pienessä juuri korissa minun kaapissani. ja lähettää sen myös.

Tule nyt rakas Puoliso niin pian kuin suinkin sillä on niin surullista kun sinä olet poissa, Sinullahan on siellä kotona niin tyhjää Näkemiin rakas Mieheni, Ilahduta minua parilla rakkaalla sanalla, siitä tulee sydän niin keveäksi

Lapset lähettävät sydämmellisiä terveisiä.

Sinun oma

Jeanette