Johanna Lovisa Snellmanilta

Editoitu teksti

Suomi

Lauantai 26.5.1855

 

Rakas Mieheni! 

 

Mieli tyytyväisenä voin nyt kirjottaa Sinulle sillä me olemme Luojan kiitos kaikki terveinä, ja Lapset iloitsevat kovasti kauniista ilmasta, myös Malena on ollut ulkona, ja hänen vatsansa on tähän saakka ollut oikein hyvä. Minä en arvannutkaan että rupean nyt kirjottamaan sillä en tiennyt että viejää lähtee nyt kaupunkiin. Ja sinä olet varmaan oikein tyytyväinen kun saat kuulla miten me jaksamme. Lapset nukkuvat, me olimme, tänäin kaikki kutsuttuina kesteihin Rouva Björkmanille joka vietti nimipäiväänsä. Älä huolehdi ettei meillä ole tuoretta ruokaa Pyhäksi, sillä Rusthollari on hankkinut meille Haukea, koko leiviskän, ja sitten minä sain ostetuksi Rapuja.

Rusthollari pyysi minua kirjottamaan että hän ei voi lähettää hakemaan Borgströmien tavaroita, sillä hän ei saa hevosia, mutta yhden hevosen hän lähettää Sinulle, meidän tavaroita varten.

Minä unohdin yhtä ja toista lisää olisi silitys rauta ja pelti. sillä sellaisia ei täälä ole, lisäksi, ainakin toinen kolmijalka. Ja tarvitsisin minä kyllä tilkku pusseja ja lanka pusseja aika lailla.

Hannalla on kaapissaan aloitetut pöksyt, ja hänen molemmat nukenkuppinsa, ja porsliini pää on hänen kaapissa ja se toinen pää joka on minun kaapissani ja vielä hänen tilkkunyyttinsä. lisäksi keittiössä on tilkku nyytti jotka minä aijoin leikkauttaa matonkuteiksi. Olisi tänne hyvä saada pari pyttyäkin mutta taitaa tällä kertaa olla mahdotonta, siksi Carolina voi pitää muutamaa valmiina että jos kävisi että joku lähetti olisi vasta lähdössä. Ethän unohda minun Virsikirjaani ja minun Raamattuani, ja kaksi pienempää Virsikirjaa ja vielä suomalainen Virsikirja. Jos voisit tuoda oikein hyvää nuuskaa, niin voisin lahjoittaa Vanhalle mummolle, sillä kun olimme siellä hän valitti ettei ollut edes tarjota hyvää nuuskaa. Idalle minä aijoin pistää jonkun Hannan nukeista, tai jos Sinä viitsisit ostaa Langenin puodista nätin kropan sekä pään, se maksaa 40 kopeekkaa Jos olisi varaa, olisi hienoa kangaskenkien asemasta ostaa vahanahkaa ja suutari voisi sitten tehdä ne täällä. Etkö uskokin että olisi paras saada verhot tänne.

 

27.5. Sunnuntai.

Malena on edelleen terve ja iloinen, eikä ole tarvinnut mitään lääkettä. Tänään on kyllä ollut poutasää mutta tuulista ja kylmä, lapset on kuitenkin hypänneet ulkona, mutta minä tein niin kuin käskit ja panin heille villaröijyt, mutta pitää vielä pukea niille takit, ja vaikka kello ei ole kuin kuusi, niin minun pitää pyytää ne sisään.

Pappa joka ei ole vielä muuttanut tänne, Calle käveli sinne tänäin, ja ne ovat vielä vilutaudissa hän ei päässyt sieltä syömättä aammiaista.

Kumpa Sinä nyt tulisit oikein pian, on niin kamalan ikävä olla yksin, ja aika lailla huolia, kun minun pitää itse määrätä niiden ulkoretkistä. Suokoon Jumala että Sinä olet terve. Kirjoitat varmaan minulle lähetin matkassa, olisi hauska saada edes muutama sana, sinulla on varmaan kauhean tylsää. Näkemiin rakas ystävä, kaipaan että tulisit oikein pian. Lapset lähettävät terveisiä, ja lupaavat olla kiltisti.

Tervehdi kaikkia Ystäviä. Sinun oma

Jeanette.

 

 

Vertailu