Johan Wilhelm G:son Snellmanilta

Tietoka dokumentista

Tietoa
7.3.1866
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

7.3.1866

 

Parahin Veli! 

 

Samalla kun esitän kiitokseni Veljeni ystävällisestä viime kuun 28. päivän kirjeestä haluan tässä vain kiinnittää Veljeni huomiota siihen, miten helsinkiläinen pörssimeklari Duncker huolehtii hänen suoritettavikseen uskotuista tehtävistä, mutta en halua kuitenkaan tulla millään tavoin sekoitetuksi asiaan.

Ilmaan minkäänlaista edeltävää kirjeenvaihtoa sain sähkeen, jonka jäljennös on ohessa, ja kirjoitin sen johdosta herra Dunckerille samoin oheen jäljennöksenä liitetyn kirjeen siinä vakaassa uskossa, että saisin paluupostissa Dunckerilta kirjeen, joka vahvistaisi sähkeen sisällön ja selittäisi sen tarkoituksen. Kirjettä ei kuitenkaan kuulunut ennen kuin tänään, jolloin sain oheen alkuperäisenä liitetyn kirjeen. Eikä sekään ole erityisen selkeä sisällöltään.

Päivän Allmänna Tidningissä on kuitenkin asiasta selväsanainen ilmoitus, jonka perusteella voi toimia, ja kutsun huomenna koolle täkäläisen kauppaseuran neuvottelemaan asiasta.

Tänne ei voida käsitykseni mukaan näissä oloissa perustaa laajempaa yhdistystä, mutta paljon apua on jo siitä, että jokainen voi varmoja vakuuksia vastaan saada lainaa, ja tämä onkin oikein, jotta vältyttäisiin sellaisilta onnettomuuksilta, joihin monet ovat nyt joutuneet.

Puutavaranvientimme on tällä haavaa äärimmäisen surkuteltavassa tilassa. Olen nähnyt Lontoosta saatuja niin höyry- kuin vesisahojenkin tuottamien viime syksynä täältä laivattujen lankkujen myyntikuitteja, joiden mukaan fob-ehdolla myydystä tavarasta on saatu tuottoa 2 £ 10–2 £ 15 standartilta.

Me kaikki lähetämme sydämelliset terveisemme sinulle ja lapsillesi!

Aina alttiisti Sinun!

J. W. Snellman G:son

 

 

Vertailu