Johan Ludvig Runebergille

Tietoka dokumentista

Tietoa
21.1.1851
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

Hki 21.1.1851

 

Veli Runeberg. 

 

Olemme täällä joka päivä odottaneet iloista vierailuasi. Kun en tarkoin tiedä, milloin saavut, ilmoitan nyt, että Pacius toivoo saavansa pidetyksi edesmenneen Fredrik Ehrströmin omaisten hyväksi järjestettävän, jo siirretyn konsertin ensi viikolla – luultavasti sen loppupuolella. Kun tehtävänäni on saada ihmisiä ja rahaa kokoon tuohon tilaisuuteen, minun on vielä ahdistettava Sinua pyytämällä, että kirjoittaisit joitakin säkeitä tukeaksesi hanketta. Niiden levittämisestä painettuina huolehditaan, jos niin toivot.

Jos Sinulla on jokin pieni runo musiikkia vailla, voitaneen Pacius kyllä saada säveltämään se. Jos taas haluat antaa jonkin kohtauksen tai näytöksen näytelmäkäsikirjoituksistasi tilaisuudessa luettavaksi tai kirjoittaa sitä varten jonkin tekstin (mieluimmin hieman pitemmän, loppusoinnutonta runoa), sen lausuu siellä Cygnaeus. Mitä ikinä käyttöön annatkin, se vaikuttaa varmasti hyvin; viimeisen silauksen voit tuonnempana antaa tekstille mielesi mukaan, koska mitään ei juuri nyt julkaista painettuna. Lähetä nyt kaikin mokomin jotakin sunnuntain (tai maanantain) postissa. Minä huolehdin puhtaaksi kirjoittamisesta.

Kerro sydämelliset terveiset rakkaalle vaimollesi. On ilahduttavaa kuulla, että hän ja pikku piltti [Fredrik Karl] voivat hyvin.

Minä ja perheeni elämme kuten ennenkin, huolten ankarasti ahdistamina, mutta Jumalan kiitos vielä lannistumattomalla mielellä.

Veljeydessä alttiisti

Snellman.

Ritarin takia minun on suljettava tämä kirjekuoreen.

 

 

Vertailu