Emilie Björksteniltä

Tietoka dokumentista

Tietoa
18.5.1881
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

18.5.1881

 

”Nikkilän asema Norrkulla.” 

 

Kun kaikkien juhlallisuuksien kaiut Johan Wilhelm Snellmanin kunniaksi ovat vaienneet, tahdon osoittaa lämpimimmät onnentoivotukseni ystävälle, täytettyjen 75 vuoden johdosta. Mieluusti olisin ollut mukana 12. toukokuuta, tuodakseni koko muun maan ohella kunnianosoitukseni maamme suurimmalle elossa olevalle pojalle; mutta olosuhteet loivat esteitä tämän toiveen toteutumiselle, ja joukkoon sekoittui hiven egoismiakin. ”Hän ei edes huomaa sinua suuressa, juhlivassa väkijoukossa”, ajattelin, ”säästä onnentoivotuksesi myöhemmäksi, tyynempien aikojen varalle”, ja niinpä esitän sen nyt, täydestä sydämestä, ja toivotan Johan Wilhelm Snellmanille vielä monta vuotta aikaa elää ja työskennellä maansa hyväksi.

Kiitos myös kaikista hyvistä muistoista, joita sain hetkinä jolloin kohtasimme elämässä; useinhan niin ei käynyt, mutta kyllin usein etten koskaan unohda niitä. Viimeksi tapasimme haudan äärellä Porvoossa – en unohda sitä kuten en myöskään sitä ystävällisyyttä jota tuolloin sain osakseni. Jos vielä joskus tapaamme, niin pyydän: olkaa minua kohtaan samanlainen kuin ennenkin! Omasta puolestani olen sekä ylpeä että kiitollinen kaikesta siitä hyvyydestä jota olen J. W. S:n taholta kokenut.

Näkemiin, näkemiin! Vielä kerran, ottakaa vastaan sydämellisimmät onnentoivotukset siltä, joka syvästi kunnioittaen ja totista ystävyyttä tuntien merkitsee

ystävä

Emilie Björkstén

 

Vertailu