Emil Stjernvall-Walleenille

Tietoka dokumentista

Tietoa
31.5.1881
Pvm kommentti: 
Pvm ei ole tarkka
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

Jalosukuinen Herra Ministerivaltiosihteeri, Todellinen Salaneuvos ja Ritari.

Teidän Ylhäisyytenne.

 

Nöyrästi kiitän ystävällisestä sähkeestä, jolla Teidän Ylhäisyytenne on alaisineen suvainnut kunnioittaa syntymäpäivääni.

Yhtä nöyrästi rohkenen pyytää, että Teidän Ylhäisyytenne suopeamielisesti välittäisi kohteliaimman kiitokseni tiedoksi muille allekirjoittajille.

Pyydän erityisesti saada ilmaista iloni siitä, että sähke ohittaa vaieten vähäiset ansioni Suomen kansan omaa olemassaoloaan koskevan tietoisuuden kehittämisessä, mutta sen sijaan tunnustaa, vaikkakin liioittelevin sanakääntein, ettei muu elämäntyöni ole ollut vailla arvoa isänmaan tieteellisen ja kirjallisen sivistyksen eikä sen yleisten asioiden kannalta.

Iloitsen tietäessäni, että Teidän Ylhäisyytenne on viimeksi mainituissa asioissa aikaansaamieni vähäisten tulosten paras tuntija ja niiden lempein arvostelija; ja muuttumattomia kiitollisuuden ja alttiin ystävyyden tunteita vakuuttaen tunnustan, että sain juuri Teidän Ylhäisyytenne hyväntahtoisuuden ansiosta tilaisuuden toimintaan, josta en olisi koskaan voinut uneksiakaan.

Aidointa kunnioitustani vakuuttaen minulla on kunnia allekirjoittaa olevani Jalosukuisen Herra Ministerivaltiosihteerin,

Teidän Ylhäisyytenne

nöyristä nöyrin palvelija

Joh. Vilh. Snellman

 

 

Vertailu