Charles von Fehleisenilta

Tietoka dokumentista

Tietoa
28.1.1866
Dokumenttityyppi: 
Primäärilähteet

Editoitu teksti

Suomi

Pietarissa 28.1.1866

 

[saksaksi]

Teidän Ylhäisyytenne! 

 

Kunnianarvoisaan kirjelmäänne tämän kuun 18./30. päivältä en ole voinut tätä ennen vastata, koska lainaneuvotteluihin tarvittiin hieman aikaa.

Tänään pystyn esittämään Teille tätä asiaa koskevan tarjouksen, kuten jo sähkeitse ilmoitin.

Voin tehdä Suomen hallituksen puolesta sopimuksen täkäläisen yksityisen kauppapankin kanssa 1 ½ miljoonan ruplan lainasta seuraavilla ehdoilla.

1) Lainaa voidaan nostaa tämän vuoden helmi-, maalis- ja huhtikuun aikana kuukausittain 500 000 ruplan määrään asti sellaisina erinä kuin Suomen hallitus kulloinkin vaatii.

2) Diskontto on 8 % vuodessa ja toimituspalkkio 1 %, joka on maksettava kullakin kerralla lainaa nostettaessa.

3) Laina on maksettava takaisin tämän vuoden loka-, marras- ja joulukuussa 500 000 ruplan kuukausierinä ja ennen sitä Hampurin pankin markkoina 28 schillingin kurssiin 3 kuukauden vekseleitä tai maksuosoituksia käyttäen tai ruplina yksityispankin valinnan mukaan.

4) Yksityispankin on saatava Suomen hallitukselta kirjallinen vahvistus tästä 1 ½ miljoonan ruplan lainasta kuten hra paroni Stieglitz on aiemmista lainoista saanut.

5) Joka kerran rahaa yksityispankista vastaanotettaessa pankille on annettava pyydettyä summaa vastaava vekseli tai maksuosoitus.

6) Minulle vaivoistani noin ½ %. Edellä mainituilla ehdoilla tämä liiketoimi voidaan toteuttaa heti & lainan nostaminen voi alkaa heti helmikuussa.

Jos Teillä puolestanne olisi kuitenkin vielä muita ehtoja esitettävänne, olkaa ystävällinen ja ilmoittakaa niistä minulle.

H:ra paroni Stieglitzin avulla ei tällä kertaa ollut mitään tehtävissä.

Samalla kun pyydän tietoa päätöksestänne mahdollisimman pian minulla on kunnia edelleenkin olla erinomaisinta kunnioitustani vakuuttaen

Teidän Ylhäisyytenne

mitä alttein

C. Fehleisen

 

 

Vertailu